Підприємці сплачуватимуть єдиний податок на два рахунки

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 29.12.2010 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12636

Розподіл суми єдиного податку будуть здійснювати самі платники, а не Державне казначейство, як це передбачено чинним законодавством.

Таке рішення закріплено у прийнятій 27 грудня 2010 постанові Кабінету міністрів №1196, якою він вніс зміни до власної постанови від 16 березня 2000 року №507.

«Державна казначейська служба не здійснює розподіл сплачених суб'єктом малого підприємництва сум єдиного податку. Суб'єкт малого підприємництва сплачує: 43% нарахованого єдиного податку на рахунки відповідного бюджету; 57% нарахованого єдиного податку на рахунки органів Пенсійного фонду України як частину суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», — говориться в документі, текст якого опублікований на урядовому веб-сайті.

Документ набирає чинності одночасно з Податковим кодексом — із 1 січня 2011 року.

Нагадаємо, за підсумками ухвалення Податкового кодексу основною зміною у діяльності фізосіб — суб'єктів підприємницької діяльності на єдиному податку стала заборона відносити закупівлі у них товарів та послуг на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.