Будуємо нову країну. Суд відпустив на підписку сина регіонала, обвинувачуваного в убивстві

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.12.2010 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12643

Вищий спеціалізований суд по кримінальних справах підтвердив, що сина депутата-регіонала, обвинувачуваного в убивстві, випустили законно на підписку про невиїзд.

Про це пише "Україна кримінальна".

Раніше "Газета по-киевски" написала статтю про подробиці справи.

Злочин був вчинений ще в листопаді 2007 року. Тоді в Києві був викрадений 62-літній Василь Кривозуб, директор авіакомпанії "Крунк", ветеран афганської війни.

"Як пізніше з'ясувалося, Василя Івановича взяв у полон його партнер по бізнесу – син народного депутата-регіонала Сергій Демішкан зі своїм кумом Сергієм Левченком і спільним знайомим Олександром Курдіним", - йдеться в статті.

"Тримали викраденого в приватному будинку під Баришівкою - хотіли змусити віддати транспортний літак. Демішкан брав повітряне судно в лізинг і добре знав, скільки тисяч доларів воно може приносити. Викрадачі, погрожуючи розправою примушували директора підписати договір купівлі-продажу, але той пручався в надії на порятунок: раніше він зумів відправити рідним SMS, у якому вказав, де його шукати", - відзначає газета.

"Однак мучителі довідалися, що розкриті – вони знайшли телефон. Вони побили свою жертву, залили в горло пляшку горілки й утопили в каналі під Вишгородом, прив'язавши до спини чавунну батарею. Розшуком злочинців займався УБОЗ – уся трійця була затримана в лічені дні. За даними слідства, депутатський син – Сергій Демішкан – безпосередньо брав участь в організації убивства і прокричав ще живому Кривозубу на прощання: "Передавай привіт Кусто!", - пише видання.

"Демішкан-молодший власноручно намалював схему, по якій і знайшли труп Кривозуба", – згадує слідчий МВС Руслан Сушко, що розслідував цю справу. – Усі докази були зібрані законно, проведені всі експертизи, а обвинувальний висновок затвердив нинішній генпрокурор Віктор Пшонка. За цей злочин їм загрожувало довічне ув’язнення".

"Але, як тільки в країні змінилася влада, в Апеляційному суді справа почала розвалюватися. Підсудні раптом заявили, що показання вибиті міліцією, а насправді Демішкан зовсім не брав участь убивстві Кривозуба", - говориться в матеріалі.

Прокурор Задніпряний подав клопотання, щоб справу відправили на дослідування. Потім суддя Інна Григор'єва випустила Сергія Демішкана на підписку. Її рішення підтвердив Вищий спецсуд у карних і цивільних справах, який очолює нардеп-сумісник від Партії регіонів Леонід Фесенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.