За традиції Вишинського. Допит Тимошенко триває більше 10 годин

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.12.2010 23:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12659

Допит лідера партії "Батьківщина", екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в Головному управлінні Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ триває більше десяти годин.

"Увесь цей час не було перерви, Юлія Тимошенко знаходиться там десять годин без їжі і без води", - повідомила Марина Сорока, прес-секретар лідера "Батьківщини".

За її словами, допит після 18:00 відбувається без адвоката, який змушений був залишити будівлю Генпрокуратури з особистих причин.

"Юлія Тимошенко подавала декілька подань, в яких просила робити перерву до ранку 31 грудня, однак слідчий відмовився це зробити", - пояснила прес-секретар Тимошенко.

Коментуючи ці дії народний депутат України Андрій Кожемякін заявив, що багатогодинний допит лідера партії "Батьківщина" Тимошенко є яскравим прикладом цинізму нинішньої влади.

"Я думаю, що ця наша прокуратура хоче потрапити в Книгу рекордів Гіннеса, щоб про неї розповідали не тільки в Європі, а ще й в усьому світі, що вони можуть допитувати людей цілодобово. Я думаю… години три-чотири буде відбуватися цей допит. Це – знущання, це цинічно", - заявив Кожемякін.

Він не виключає, що слідчі, які проводять допит Юлії Тимошенко, хочуть "вислужитися" перед керівництвом та заробити собі додаткові "бали". "Може, хтось команду дав зверху щось робити, але до вісімнадцятої години, але вони, знаєте як, вирішили все ж таки перестаратися, може, перед новорічними святами собі винагороди якісь придбати. Там двоє слідчих, один документує, а другий пише на відеокамеру. Я ще раз кажу: йде моральне, психологічне, цинічне знущання", - зазначив народний депутат.

Колишній заступник голови СБУ підкреслив, що, згідно до законодавчих норм, слідчі мали припинити допит о 18:00(ст. 143 ч.2 УПК - "Аратта"). "Я не знаю таких прикладів будучи сам заступником голови Служби безпеки України, щоб колись такі були знущання", - додав він.

"Юлія Володимирівна сказала, що вона намагалася, вона просила припинити для того, щоб зробити якусь паузу, перенести (допит) на завтра, хоч завтра 31-е, але слідчі сказали, що треба сьогодні закінчити, тому що в них немає часу. Вони хочуть це знущання цинічне продовжувати. Я хочу сказати, що немає такого чоловіка, який міг би зламати Юлію Володимирівну, і я думаю, що і зараз, коли вона вийшла на хвилинку, щоб сказати, що нічого не може зробити – вона допитується, сказала, що ще є годин п’ять. Я побачив, що вона готова іти до кінця", - повідомив Кожемякін.

Допит Юлії Тимошенко розпочався сьогодні о 12:00.

Як загальновідомо багатогодинні допити були звичайною практикою чекістів у часи сталінських репресій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.