Соціалісти вслід за комуністами розробляють план імпічменту Ющенка

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 26.10.2006 11:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1266

Скасування політичної реформи може призвести до імпічменту Президента.

Про це заявив лідер фракції СПУ Василь Цушко перед початком з'їзду Соцпартії у четвер.

Він пояснив, що, оскільки конституційна реформа приймалася у пакеті з рішенням про проведення третього туру президентських виборів, то скасування реформи призведе до скасування результатів цих виборів.

"Скасування реформи означає імпічмент президенту. Це призведе до такого конфлікту, що в цьому ніхто не зацікавлений. Це дестабілізація в країні. Другого Майдану не буде, але "бєспрєдєл" може початися. Кому це треба?", - запитав Цушко.

Він також констатував, що впровадження конституційної реформи є важким переходом і "перерозподілом влади, до якого треба звикнути".

"Особисто президент, я думаю, на такий перехід налаштований. Радники, може, ні. Політичні сили, які навколо нього бігають, думаю, також не зацікавлені, але президент зацікавлений у демократії. Але її треба розвинути, провівши другий етап реформи", - зазначив Цушко

На питання, кому потрібно розхитувати ситуацію навколо скасування політреформи, лідер фракції СПУ відповів: "Спитайте у БЮТ".

Торкаючись теми ведення переговорів про розширення діючої коаліції, Цушко заявив, що "на сьогодні переговори не ведуться".

Як відомо, нещодавно лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що в разі скасування політреформи результати виборів-2004 мають бути анульовані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.