Янукович має шанс привести Україну в ЄС, якщо поважатиме демократичні цінності

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 4.01.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12671

На саміті Україна-ЄС вдалося уникнути дипломатичної катастрофи, а Президент Віктор Янукович отримав другий шанс у відносинах з Європейським Союзом.

Так вважає голова комітету Європейського парламенту з питань співпраці з Україною, депутат Павел Коваль.

"Я думаю, що якби на саміті Україна не отримала б Плану дій (щодо лібералізації візового режиму з ЄС), це було б катастрофою. Питання - "надати або не надати", я вважаю, стояло серйозно, але дипломатичної катастрофи вдалося уникнути", - сказав він.

Європейський політик вважає, що таким чином Брюссель "дав сигнал Януковичу як політикові, який працює в демократичній системі".

"Він отримав план, у нього є шанс у цьому році парафувати Угоду про асоціацію. Я думаю, що це дуже хороша перспектива для того, щоб сказати в Україні, що є фундамент для проведення реформ. Зараз все в його руках. Сформована ситуація - це другий шанс для Януковича як для політика європейського зразка", - пояснив депутат Європарламенту.

У зв'язку з цим Коваль висловив думку, що в українського президента є шанс "привести Україну в ЄС".

"Але йому і владі в Україні в цілому не вистачає одного - розуміння, що для цього потрібна підтримка опозиції, з представниками якої обов'язково необхідно вибудувати серйозний діалог".

"Дуже важливо, щоб оточення президента це розуміло - діалог має бути. Але коли ми були в Україні, ми бачили, що такого діалогу немає. І це - найголовніша проблема", - сказав він.

Як повідомлялося, 14-й саміт Україна-ЄС пройшов 22 листопада в Брюсселі (Бельгія). Україні був наданий План дій щодо введення безвізового режиму короткострокових поїздок українців у ЄС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.