З життя аскетів. Московський поп вважає, що журналістам не варто цікавится автівками ієрархів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.01.2011 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12674

Намісник Києво-Печерської Лаври владика Павел (Лебідь) вважає, що журналісти тільки шукають привід, щоб показати життя Церкви і Лаври у негативному світлі. "Розумника ", який сфотографував "Мерседес" предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира він назвав душевнохворим.

Скромна автівка митрополита Володимира біля ГПУ

Про це намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павло розповів у інтерв'ю, опублікованому на офіційному сайті Лаври.

"Чомусь ніхто не висвітив життя першого ігумена Києво-Печерської Лаври преподобного Варлаама Печерського, а от якийсь "розумник " сфотографував машину Блаженнішого митрополита Володимира і зробив із цього "досягнення ". Зрозуміло, що ця людина душевно хвора. Тільки так можна пояснити те, що він сфотографував і написав, докоряючи Митрополитові, чого він не їздить на "Опелі". У мене від цього аж затрепетало серце! Людина не розуміє, що такий автомобіль – це не розкіш, а необхідність для пересування, для безпеки митрополита ", – сказав він, коментуючи те, що Лавра має обмеженні можливості бути представленою у ЗМІ.

За його словами, митрополиту Володимиру у такому поважному віці треба було б мати ще кращу машину, щоб забезпечити йому спокій за всі заслуги, за те, що він приніс у 1992 році благодатний мир Україні. "Якби не він, яку релігійну ворожнечу мали б ми! Завдяки його мудрому керівництву і до сьогодні налагоджено спілкування з усіма гілками влади та з усіма конфесіями. Хоча я ці різні конфесії не визнаю – це секти, але вчуся у Блаженнішого Митрополита Володимира терпимості ", – сказав намісник Лаври.

Також він наголосив: "А щодо автомобілів, які стали улюбленою темою "майстрів пера " у контексті висвітлення церковного життя, у мене є до них запитання: чому вони не знімають відеотехнікою, яка була на початку століття? Якщо журналісти повернуться до відеокамер двадцятого століття, я поміняю "Мерседес" на "Москвич" 1946 року. Чому купують камери закордонні? Покажіть мені здобутки України! Нехай зробить Україна хорошу машину і ми будемо їздити. Якщо мені подарували десять років тому "Мерседес", я що повинен від нього відмовлятися?! Я їздив і буду їздити ".

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Володимир іздить на "Мерседесі" за півтора мільйони з персональними номерами. Про це написав один із українських журналістів у своєму блозі.

За його словами, Володимир прибув 30 листопада на свято до Генпрокуратури, де здивував своїм транспортним засобом.

"Володимира характеризують як людину надзвичайно скромну. Тому я не розумію його наближених, що оточуюють митрополита такими атрибутами людської слабкості як розкішний лимузин та персональні номери, що більше характерно для наших "мільярдерів із трущоб", - заявив журналіст.

За його словами, краще півтора мільйона гривень, які коштує той "Мерседес", спрямувати на допомогу хворим, а митрополита возити на невибагливих "Тойоті" чи "Опелі".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.