Ціни на м’ясо та ковбасні вироби стрімко зростають

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.01.2011 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12687

Зростання попиту на делікатеси в передсвяткові дні викликало зростання цін на такі види продуктів, як напівкопчені, варено-копчені, сиров’ялені та сирокопчені ковбаси та свинину, які є атрибутами святкового столу.

Про це повідомив Український клубі аграрного бізнесу.

"На ринках ціни на популярні види продуктів зросли майже вдвічі за останній тиждень, але вже після різдвяних свят вони знизяться відповідно до зниження попиту на дану продукцію", - говорить виконавчий директор асоціації УКАБ Єлизавета Святківська.

Водночас, додає вона, істотних цінових змін на ринку живої худоби не відбулося, оскільки переробники робили замовлення завчасно, сподіваючись на сезонне зростання попиту.

Також експерт нагадує, що вже другий рік поспіль зростання купівельної активності відбувається тільки в останні 3-4 дні року, що пов'язано з більш низькою купівельною спроможністю населення порівняно з тією, що спостерігалася на початку 2007 і 2008 років.

Раніше повідомлялося, що за січень-жовтень нинішнього року імпорт м'яса в Україну знизився на 19% у порівнянні з обсягами за аналогічний період 2009 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.