Замість стягнення пені киянам пообіцяли знижки на оплату послуг ЖКГ

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 5.01.2011 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12689

У Києві замість пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг уведуть механізм дворівневих тарифів.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.

"Пеню нараховувати не плануємо. Ми вважаємо, що механізм стимулювання, який ми уводимо, працює краще, ніж штрафні санкції", - заявив Мазурчак на прес-конференції в середу.

За його словами, кияни, які будуть оплачувати житлово-комунальні послуги своєчасно до 20 числа, зможуть платити на 6% менше за опалення та гаряче водопостачання і на 10% менше - по квартплаті. Для тих же, хто буде платити після 20 числа, тарифи будуть виставляти за повною вартістю.

За словами Мазурчака, у березні кияни отримають квитанції на оплату житлово-комунальних послуг за лютий по 100% вартості. Але вже в квітні тим, хто вчасно (до 20 числа) оплатив житлово-комунальні послуги у попередньому місяці, вартість цих послуг буде нарахована за заниженими тарифами.

Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2011 року в Україні набув чинності закон "Про внесення зміни до ст.2 закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги". Закон передбачає стягування пені з громадян Україна за несвоєчасно сплачені житлово-комунальні послуги.

Так, з 1 січня 2011 року припинено дію закону України "Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги". Нарахування та стягнення пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги буде здійснюватися на суму заборгованості, яка утворюється з 1 січня 2011 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.