В Одесі знову розпочалася політична стрілянина

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.01.2011 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12691

5 січня в Одесі невідомий застрелив бізнесмена і політика Олександра Коробчинського.

Як повідомив Центр громадських зв`язків УМВД України в області, невідомий зловмисник здійснив чотири постріли в сквері Пале-Рояль, біля будинку лідера Партії промисловців і підприємців України, коли той виходив із автомобіля о 19.30.

Дві кулі калібру 9 міліметрів потрапили в живіт. Коробчинському було зроблено хірургічну операцію в одній з приватних клінік.

Однак, як повідомив співробітник ЦГЗ Володимир Шаблієнко, Коробчинський від отриманих поранень помер.

За даними міліції, на місці злочину знайдені також недопалки - кілер довго чекав політика і бізнесмена неподалік його будинку. Це зафіксовано і камерою спостереження, встановленою на одному з сусідніх будинків. Припускають, що постріли зроблені з пістолета системи Макарова.

Народний депутат України Юрій Кармазін вважає, що при розслідуванні вбивства в Одесі 41-річного голови Партії промисловців і підприємців України Олександра Коробчинського має бути відпрацьована політична версія цього злочину.

Про це він заявив сьогодні в інтерв`ю УНІАН.

«Одесити мають право знати і робити відповідні висновки з того, що відбувається сьогодні в їхньому місті", - сказав Кармазін.

Він нагадав, що «Коробчинський брав активну участь у політичному житті Одеси, балотувався минулої осені в мери міста. Безперечно, мав також ідеологічних суперників з так званої партії влади, котра зараз зайняла кабінети на Думській площі і проспекті Шевченка».

Генеральний прокурор і глава МВС України повинні взяти під контроль розслідування вбивства лідера ПППУ Коробчинського, підкреслив Кармазін.

Довідка. Коробчинський народився 9 серпня 1969 року в Києві. З 2002 по 2010 рр. він був депутатом Одеської міськради. З 2003 обіймав посаду президента промислово-будівельної групи "Інтобуд". 7 листопада 2009 року був обраний головою Партії промисловців і підприємців України. На виборах 2010 року балотувався на посаду мера Одеси і посів третє місце. У сім`ї Коробчинських четверо дітей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.