Туреччина зрівняла тероризм і проституцію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.04.2006 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=127

Уряд Туреччини передав на затвердження парламенту проект закону про боротьбу з терором, який значно розширює поняття “тероризм”.

Поряд зі злочинами, що в усім світі кваліфікуються як тероризм, до аналогічних діянь, відповідно до законопроекту, у Туреччині тепер відносяться: проституція, контрабанда і торгівля людьми, наркотиками і зброєю, підробка кредитних карток, забруднення навколишнього середовища, навмисне убивство і перешкоджання одержанню освіти.

Новий закон обмежує права на захист затриманих, але в той же час надає правоохоронним органам більше повноважень, у тому числі для проведення спостереження і прослуховування. Крім того, він дозволяє поліції застосовувати вогнепальну зброю проти осіб, що не виконують наказ припинити опір і здатися.

Передбачене також карне переслідування осіб, що публікують у пресі заяви терористичних організацій, а також "їх ідеї". Крім того, законопроект передбачає великі штрафи щодо друкованих видань і призупинення випуску газет на термін до 15 днів.

Віце-прем’єр Туреччини, міністр закордонних справ Абдуллах Гюль, виступаючи у вівторок у парламенті, заявив що "метою нового закону про протидію терору - відокремити громадян від терористів".

"Ні в кого не має бути сумнівів у тому, що уряд піде на найменші послаблення в боротьбі з тероризмом. Перед нами ворог, терористичне угруповання (сепаратистська Робоча партія Курдистану), що всіляко намагається саботувати процес нашого розвитку", - цитує слова Гюля газета "Джумхурієт".

"Ми будемо рішуче протидіяти усім, хто нам протистоїть. Наша головна мета - забезпечити безпеку свободи і демократії", - заявив турецький віце-прем’єр.

Законопроект може викликати різку критику в Євросоюзі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.