Ющенко відмовився від допомоги Путіна

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.10.2006 15:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1270

В України є сили і засоби, щоб самостійно забезпечити територіальну цілісність і національний суверенітет.

Про це заявив президент України Віктор Ющенко в четвер журналістам в Гельсінкі, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про готовність Росії захистити Україну від зовнішнього втручання.

“Ми маємо українські військові сили, які виконують сьогодні цю важливу місію. Це функція української держави”, - сказав Ющенко.

“З іншого боку, якщо Володимир Володимирович Путін має на увазі ті гарантії Росії, які вона дала в рамках угоди з ядерного роззброєння разом з США та іншими країнами, ми вдячні за те, що ця позиція підтверджується”, - додав глава української держави.

Як повідомлялося, міністр оборони України Анатолій Гриценко, коментуючи заяву Путіна, висловив упевненість в тому, що Україна в стані самостійно, власними силами з опорою, якщо це буде потрібно, на свої Озброєні Сили, на випадок військової загрози забезпечити свій суверенітет, територіальну цілісність, недоторканність меж і невтручання в свої внутрішні справи.

25 жовтня Президент РФ Володимир Путін словив в Криму. На його думку, присутність Чорноморського флоту в Криму «не була б зайвою» у випадку, якщо б український народ або українські власті звернулися до Росії з проханням про допомогу і втручання ззовні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.