Загадкова масова загибель птахів. Вчені не можуть знайти пояснення

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.01.2011 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12701

Ще один загадковий випадок масової загибелі птахів стався на початку січня. Цього разу - в Італії. 5 січня в районі міста Равенна були виявлені "сотні, а можливо, тисячі загиблих голубів", пише місцева преса.

Цей інцидент став уже третім з початку 2011 року. Спочатку в американському штаті Арканзас були виявлені понад 5 тисяч мертвих чорних дроздів. Аналіз показав, що загиблі птахи не були заражені яким-небудь відомим вірусом і нічим не хворіли.

Орнітологи не виключили, що їхня загибель може бути пов'язана з новорічними салютами (гучні звуки могли дезорієнтувати птахів, і в результаті вони зіткнулися з будівлями). Пізніше масова загибель птахів була відзначена також у штатах Луїзіана і Кентуккі.

Крім того, на сході США на берег Чесапікської затоки хвилями викинуло близько 2 мільйони мертвих риб.

А невдовзі на заході Швеції мертвими були знайдені кілька десятків галок. Вчені припустили, що, як і у випадку з дроздами, галки могли злякатися феєрверків. Тим не менш,офіційна причина загибелі птахів поки не названа, фахівці розслідують обставини інциденту.

Феномен масової загибелі тварин викликав панічні настрої серед людей. В Інтернеті навіть почали говорити про наближення кінця світу. Блогосфера, Facebook і Twitter наповнилися теоріями змови і панічними повідомленнями: "Вони кажуть, що птахи гинуть від надмірного шуму, а риби через дуже холодну воду. Невже вони вважають, що ми повіримо в це?!"; "Ми всі помремо! ".

На думку британської The Daily Mail, у випадках масової загибелі птахів і риб винні, можливо, різкі зміни в кліматі і мінливість погоди.

А інтернет-видання The European Union Times взагалі опублікувало версію, в якій пов'язує масову загибель птахів і загадкову загибель екс-радника американських президентів Джона Уїлера.

Тіло Уїлера було знайдено 31 грудня 2010 року на міському звалищі в штаті Делавер. Російські розвідники нібито припустили, що з колишнім високопоставленим чиновником розправилися спецслужби, тому що Уїлер збирався розповісти суспільству про причини масової загибелі птахів під Новий рік. За даними сайта, у "шокуючій доповіді російської розвідки" стверджується, що до смерті сотень тисяч дроздів призвели військові випробування і транспортування хімічної зброї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.