ВО “Тризуб” заявляє, що арешти за знесення пам’ятника кату українського народу тривають

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 10.01.2011 20:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12719

Кількість затриманих і заарештованих у справі про підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі членів Всеукраїнської організації “Тризуб” ім. С. Бандери станом на 18:00 10 січня зросла до п`ятнадцяти осіб.

Пам’ятника кату українського народу було знесено вибухом

Про це повідомили у Центральному проводі ВО “Тризуб”.

Як зазначив представник ВО "Тризуб", затримання та арешти членів організації, які розпочалися 8 січня, продовжувались протягом 9 січня та сьогоднішнього дня. За його інформацією, затримання членів організації відбувалось не лише в західних областях України, а й у Харкові та Запоріжжі. При цьому, за його словами, до затриманих не допускають адвокатів, тому на даний момент важко встановити, де саме знаходяться затримані.

Сьогодні в першій половині дня була оприлюднена заява Центрального проводу ВО "Тризуб", в якій йшлося про те, що 8 січня цього, 2011 року, на Рогатинщині, Івано-Франківська область, було затримано керівника Центрального проводу ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Андрія Стемпіцького, його сина Пилипа, а також Романа Хмару. 9 січня було затримано колишнього керівника Центрального проводу Дмитра Яроша, першого заступника ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Андрія Тарасенка, Голову Українського Відділення Антиімперського Фронту Ростислава Винара та Голову Дніпропетровської обласної організації "Тризуб" ім. С. Бандери Сергія Борисенка. 10 січня було арештовано голову Тернопільської обласної організації "Тризуб" ім. С. Бандери.

За словами авторів заяви, заарештованим висуваються звинувачення у тероризмі в зв’язку з вибухом у Запоріжжі. “Усі звинувачення, висунуті правоохоронними органами, вважаємо надуманими, сфабрикованими та замовними. Ці дії нинішньої влади розцінюємо як вияв політичних репресій і спробу придушення українських патріотичних сил”, - йдеться у заяві Центрального проводу ВО “Тризуб”.

Довідка. У новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого був повністю зруйнований пам`ятник Сталіну. Вибухом також вибило шибки в будівлі обкому і трохи пошкодило саму будівлю.

Пам`ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений 5 травня 2010 року. Прокуратура Запорізької області кваліфікувала вибух пам`ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ як терористичний акт і, забравши справу у міліції, передала її до СБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.