МВС перетворюють в НКВД? З будинку голови “Тризуба” міліція забрала націоналістичні книги й одяг

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 11.01.2011 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12728

Ввечері у понеділок, 10 січня, працівники Тернопільського УБОЗу провели обшук в будинку голови тернопільського “Тризубу” Василя Лабайчука.

Про це Gazeta.ua повідомив його батько Іван Лабайчук.

"Міліціонери показали документи на обшук, підписані суддею з Запоріжжя. До обшуку залучили собаку. Передивилися все - хату, сарай, гараж. Нічого протизаконного не знайшли, і, слава Богу, нічого не підкинули. Проте вилучили багато книжок і речей сина. Забирали такі речі, що мені здалося, ніби ми в 37-ому році", - розповів він.

За словами батька, міліціонери забрали з хати кілька десятків книг і брошур. Зокрема, в протоколі обшуку вписані вилучені книги "Українські січові стрільці", "Співаник українського націоналіста", "Роман Шухевич у документах", "Степан Бандера - символ революційної безкомпромісності" та інші. Міліціонери забрали з дому "тризубівця" його шапку, штани і кілька футболок, зокрема з написом "Я живу на своїй, Богом даній землі".

На думку Івана Лабайчука, міліціонери записали в протокол обшуку багато речей, які взагалі не стосуються громадської діяльності сина. Так, правоохоронці забрали з собою непрацюючу флеш-карту батька та брошуру "Кокошинцям -360" - про історію села в Гусятинському районі. Правоохоронці вручну переписали всі телефонні номери з телефону батька "тризубівця".

"У мене вдома проводять обшук. Я досі не знаю, де мій син. Міліціонери, які були при обшуку, на це питання мені не відповіли. Тільки говорили, що з ним все нормально і він нагодований. Я написав в райвідділ заяву про зникнення сина", - сказав Іван Лабайчук.

Нагадаємо, Всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери заперечує своє відношення до підриву пам'ятника Сталіну у Запоріжжі. Разом з тим, за кілька днів до цього вибуху, її активісти зрізали пам'ятнику голову і взяли на себе за це відповідальність.

Напередодні міліція затримала 9 "тризубівців" з автоматом і пістолетами. Ті, у свою чергу, заявляють, що зброю їм підкинули.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.