Івано-Франківська облрада вимагає від міліції пояснення, за що на Прикарпатті заарештували “бандерівців”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.01.2011 09:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12735

Постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності і правопорядку звернулася до правоохоронних органів області за наданням вичерпної інформації про затримання на Прикарпатті членів всеукраїнського об’єднання “Тризуб” імені Степана Бандери.

Українські “чекісти” вислужуються перед своїм кривавим привидом-тираном

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської облради, на позачерговому засіданні постійної комісії у вівторок депутати заслуховували представників обласного Управління МВС і обласної прокуратури щодо затримання в області членів ВО "Тризуб".

Прес-служба зазначає, що депутатська комісія також звернулася до правоохоронних органів з рекомендацією забезпечити затриманим право на юридичний захист.

Як повідомлялося, міліціонери Івано-Франківської області затримали 9 чоловік - жителів різних регіонів України, більшість з яких є членами ВО "Тризуб" ім. Степани Бандери.

В понеділок ВО "Тризуб" заявило про затримання і арешти членів в різних регіонах України у зв'язку з вибухом пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

За даним ВО "Тризуб", арештовано більше 15 членів організації.

"Заарештованим висуваються звинувачення в тероризмі у зв'язку з вибухом в Запоріжжі", - стверджують в організації. Міліція поки не коментує дану заяву. Як ми повідомляли, 5 травня 2010 р. у Запоріжжі був встановлений перший за часи незалежності України пам'ятник Сталіну.

Пам'ятник у вигляді погруддя Сталіна у військовій формі із Зіркою Героя відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя.

Рішення про встановлення пам'ятника на початку 2010 р. ухвалив Запорізький обком КПУ, згідно з офіційними даними керівництва обкому - на прохання ветеранів війни.

Міська влада Запоріжжя землю під пам'ятник Сталіну не виділяла, де-юре силумінова скульптура - об'єкт малої архітектурної форми.

Встановлення цього пам'ятника викликало значний негативний резонанс серед представників національно-патріотичних сил і борців з тоталітарним режимом.

ВО "Свобода", у свою чергу, наполегливо нагадувала, що діє указ "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", адже вироком Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 Сталін визнаний винним у геноциді українського народу, а Рада Європи у квітні 2009-го прирівняла злочин сталінізму до нацизму.

28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

У новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого був повністю зруйнований пам'ятник Сталіну. Вибухом також вибило шибки в будівлі обкому і трохи пошкодило саму будівлю.

Прокуратура Запорізької області кваліфікувала вибух пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ як терористичний акт і, забравши справу у міліції, передала її до СБУ.

1 січня міліція порушила кримінальну справу за фактом знищення 31 грудня шляхом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

За даними ЗМІ, відповідальність за вибух узяв на себе якийсь "Рух Першого Січня". Ця організація нібито заявила, що підрив здійснено на честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери (націоналісти кажуть, що про такий рух їм невідомо, і, очевидно, таким чином їх хтось хоче очорнити), повідомляє NEWSru.ua.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.