Основна версія замаху на директора львівського ринку — його фінансово-економічна діяльність

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 26.10.2006 17:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1274

Основною версією замаху на генерального директора львівського ринку “Шувар” є його фінансово-економічна, а не політична діяльність, заявив начальник УМВСУ у Львівській області Віталій Максимов.

Нагадаємо, сьогодні у Львові підірвано автомобіль Федишина. Внаслідок вибуху загинула випадкова перехожа – 14-річна школярка, Федишина та його охоронця поранено.

За його словами, за фактом вибуху автомобіля генерального директора ТзОВ “Шувар” Романа Федишина проводять ретельне розслідування. Відпрацьовується кілька версій, серед яких основною є фінансово-економічна діяльність директора ринку “Шувар”, а також виділення земельних ділянок для ТзОВ “Шувар”, які проходили через Львівську міську раду, депутатом якої є Р.Федишин. Керівник львівської міліції заперечив ймовірність того, що замах скоєно у зв’язку з політичною діяльністю Р.Федишина. “Політичного сліду у скоєному замаху – немає”, - сказав В.Максимов.

Натомість, голова Львівської обласної організації партії “Батьківщина”, заступник голови Львівської обласної ради Іван Денькович вважає, що замах на Р.Федишина може бути пов‘язаний з його активною політичною та, можливо, бізнесовою діяльністю.

Голова Асоціації роботодавців Львівщини Зіновій Бермес пов’язує замах на Р.Федишина з його діяльністю на ринку “Шувар”. “Ринок “Шувар” є єдиним гуртовим ринком в Україні, який взяв на себе спеціалізацію “сільськогосподарська продукція”. Цей приклад мала б наслідувати вся Україна. Але в Україні, в тому числі і у Львові, значна частина цієї сфери діяльності є тіньова і те, що робить Р.Федишин, не вигідно тіньовій сфері. Моя думка, що власне через цей бізнес було скоєно замах”, – заявив журналістам З.Бермес.

У зв’язку із замахом на Р.Федишина депутати Львівської міської ради вимагають від правоохоронних органів швидкого розслідування цього злочину та нагадують про нерозкриті вбивства С.Сенчука та Я.Вовчака.

Тим часом львівський міський голова Андрій Садовий висловив співчуття батькам, родичам та друзям загиблої внаслідок вибуху поблизу ринку "Шувар" учениці Сихівської гімназії. Міський голова заявив, що місто візьме на себе всі витрати, пов’язані з організацією похоронів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.