Нардеп Парубій назвав повідомлення про Бандеру провокацією Банкової

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.01.2011 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12749

Нардеп від НУ-НС Андрій Парубій називав провокацією і тиском на суд появу сьогодні на офіційному сайті Президента України інформації про скасування президентського Указу про присвоєння провіднику ОУН Степану Бандері звання Герой України.

"Це провокація, бо сьогодні (на сайті Президента України) була розміщена інформація від 23 червня, тобто піврічної давності, за ці півроку нічого не сталося, і вони раптом сьогодні, напередодні розгляду в суді, розміщують інформацію на сайті Президента", - зауважив депутат.

Нунсівець також зазначив, що пов'язує появу цієї інформації на президентському сайті з сьогоднішнім розглядом у Вищому адміністративному суді України справи за позовом до Президента України про визнання незаконним та скасування Указу про присвоєння головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу звання Герой України.

"Уявіть собі суддів, які о десятій ранку починають судове засідання, а о 9:12 на президентському сайті вивішується рішення суду попереднього. Я вважаю, що це прямий, публічний тиск на суддів - щоб дати їм зразок, яким має бути рішення щодо Романа Шухевича", - наголосив Парубій. "Повідомлення на сайті і сьогоднішній суд є речами одного сценарію, який використовує владу", - додав він.

Як повідомлялося раніше, сьогодні вранці на сайті Президента України прес-служба Глави держави розмістила інформацію про те, що суд визнав недійсним указ про присвоєння лідерові ОУН Степану Бандері звання Герой України. "Указ Президента України Віктора Ющенка № 46/2010 від 20 січня 2010 року" Про присвоєння С. Бандері звання Герой України "рішенням суду визнано недійсним", - говорилося в повідомленні.

З часом на сайті Глави держави було розміщено пояснення, що йдеться про те, що 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним і скасував указ від 20 січня 2010 року тодішнього президента Віктора Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України.

Політики і представники громадськості оскаржили це рішення донецького суду. 23 червня 2010 Донецький апеляційний адміністративний суд виніс рішення, яким залишив без задоволення всі 23 апеляційні скарги, подані на рішення Донецького окружного адміністративного суду. Пізніше присвоєння звання Герой України С. Бандері відстоювали вже у Вищому адміністративному суді України.

Водночас, самого Указу Президента України Віктора Януковича про скасування цього указу за рішенням суду на офіційному сайті досі немає.

Сьогодні ж Вищий адміністративний суд України переніс на 16 лютого засідання у справі за позовом до Президента України про визнання незаконним та скасування указу про присвоєння головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу звання Герой України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.