Брат загиблого Президента Польщі назвав звіт МАКу насмішкою над Польщею

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.01.2011 19:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12754

Ярослав Качинський, брат-близнюк загиблого в авіакатастрофі президента Польщі Леха Качинського, розкритикував поданий Росією звіт про причини трагедії. Він назвав оприлюднену сьогодні доповідь «насмішкою над Польщею».

Ярослав Качинський, брат-близнюк загиблого в авіакатастрофі Президента Польщі Леха Качинського

За словами Ярослава Качинського, «у звіті однобоко без доказів обвинувачуються польські пілоти в Польща», при цьому «багато запитань залишаються без відповіді».

Сьогодні Міждержавний авіаційний комітет назвав причиною катастрофи літака, на борту якого перебувала польська делегація на чолі з президентом країни Лехом Качинським, відмову екіпажу сідати на запасному аеродромі.

Як повідомила голова МАК Тетяна Анодіна, командир літака ухвалив рішення про посадку, незважаючи на заборону наземних служб у Смоленську. Крім того, екіпаж не мав достатньої підготовки для здійснення цього маневру в умовах практично нульової видимості, заявили російські експерти.

«Командир літака розумів, що приземлення за таких умов небезпечне. З іншого боку, була сильна мотивація на здійснення посадки саме на аеродромі призначення. За матеріалами технічної комісії і незалежних експертів, якщо б командир пішов на запасний аеродром, то його могла чекати негативна реакція головного пасажира», – заявила голова МАК.

Анодіна також повідомила, що МАК завершив розслідування і передає Польщі оригінали бортових самописців і фрагменти літака.

10 квітня 2010 року за умов густого туману під час посадки під Смоленськом польський президентський літак розбився, загинули всі 96 пасажирів і членів екіпажу.

Попередній звіт про причини катастрофи, переданий російською стороною, польський прем’єр Дональд Туск назвав неприйнятним і вказав на помилки в ньому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.