Війна влади проти українців триває

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.01.2011 19:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12755

Голови Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської облрад прокоментували повідомлення прес-служби Президента України щодо скасування указу про присвоєння лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України.

Герої не вмирають і не призначаються указами!

"Ми вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України Про присвоєння Бандері звання Герой України суд постановив за вказівкою Банкової на догоду Путіну і Медведєву", - йдеться в повідомленні Олега Панькевича, Олександра Сича та Олексія Кайди, про що пише Кореспондент.net.

"Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова-Табачника розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному", - заявили голови трьох облрад.

"Рішення і дії окупаційної адміністрації, яка засіла на Печерських пагорбах, продиктовані, в першу чергу, страхом перед фігурами Бандери, Шухевича, а також Мазепи, героїв Крут, Холодного Яру, воїнів ОУН-УПА, які воскрешають в українцях героїчний дух їхніх предків", - заявили Панькевич, Сич і Кайда.

Голови трьох облрад також висловили думку, з приводу того, чому прийняли рішення про скасування указу щодо Бандери. "Вороги України не могли перемогти Бандеру живого, вони бояться його і мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців, незважаючи на недолугі й нікчемні рішення судів, був і залишається українським Героєм", - зазначили автори заяви.

"Війну проти Бандери і терор проти бандерівців ми розцінюємо як наступ на цивільні, конституційні і національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом", - додали вони.

Як повідомлялося раніше, 20 січня 2010 року Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері.

2 квітня 2010-го Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню указ Президента Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України. Таке рішення обумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянинові України, а Бандера помер у 1959 році, до створення української держави.

Донецький апеляційний адміністративний суд ухвалив остаточне рішення про скасування указу Ющенка щодо присвоєння Бандері звання Героя України в липні 2010 року. При цьому, сьогодні на офіційному сайті Президента знову з'явилося повідомлення про це рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.