Міліція “заспокоює”: арештовувати письменницю Матіос комуністи їм ще поки не доручали

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.01.2011 20:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12757

У столичній міліції наголошують, що не чинять тиск на відому письменницю Марію Матіос і не мають намірів її затримувати.

Міліція взяла на себе функцію політичної цензури

Про це повідомили у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у м.Києві у відповідь на відкрите звернення М.Матіос до генерального прокурора Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

За інформацією Відділу зв’язків з громадськістю, наприкінці листопада 2010 року Голова ради організацій ветеранів, народний депутат від Комуністичної партії України Петро Цибенко звернувся до Генпрокуратури з депутатським запитом щодо правової оцінки висловлюванням, які допускає М.Матіос у своїй книзі "Вирвані сторінки з автобіографії" щодо пам’ятників радянським воїнам, як загинули у роки Великої Вітчизняної війни. Саме через, як зазначили у столичному главку міліції, ГПУ "надала доручення відповідним територіальним підрозділам МВС провести перевірку викладених у запиті фактів, а зібрані матеріали направити до Генеральної прокуратури".

"Одне з таких доручень отримало Печерське райуправління столичної міліції", - поінформували у ВЗГ. Виконуючи вимоги головного контрольно-наглядового органу держави один з працівників Печерського РУВС відвідав будинок, адресу якого авторка називала у тексті книги та спілкувався з мешканцями.

"Столична міліція жодним чином не чинить тиску на письменницю Марію Матіос й тим паче не має на меті її затримувати. Столична міліція діє у рамках своїх повноважень, виконуючи доручення Генеральної прокуратури України", - наголосили у главку.

Після перевірки всі зібрані матеріали будуть надані Генпрокуратурі для прийняття рішення згідно з чинним законодавством за запитом народного депутата України, повідомляє УНІАН.

Як ми повідомляли, сьогодні М.Матіос звернулася з відкритим листом до генерального прокурора України В.Пшонки та міністра внутрішніх справ А.Могильова з проханням пояснити, з яких причин та підстав її розшукують правоохоронні органи.

М.Матіос зауважила, що міліція розшукувала її у львівському видавництві і вилучила з продажу її книгу «Вирвані сторінки з автобіографії».

Також письменниця просила надати відповідь, чому дільничні інспектори міліції “із посиланням на розпорядження Генерального прокурора України опитують мешканців тих будинків у Києві, де моя родина мешкала свого часу, змушуючи їх підписувати відповідні свідчення щодо мене”.

На переконання М.Матіос, дії працівників правоохоронних органів мають всі ознаки шантажу та безпідставного психологічного тиску.

Від “Аратти”. Як ми бачимо, наші доблесні послідовники репресивного апарату ВЧК-НКВС-ГПУ зразка Вишинського-Єжова-Берії, замість боротьби з криміналітетом, виконують політичні замовлення влади і Комуністичної партії. Мряка СРСР поступово накриває Україну...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.