Ющенко нагадав росіянам, що іноземні військові бази в Україні заборонені

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.10.2006 20:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1276

Президент Віктор Ющенко сподівається, що ключові проблеми перебування Чорноморського флоту Росії на території України будуть вирішені відповідним комітетом у рамках Міждержавної комісії “Ющенко-Путін”.

Про це він заявив у Гельсінкі на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Тар’єю Халонен, відповідаючи на запитання чи готова українська сторона почати переговори про продовження терміну перебування ЧФ Росії в Криму.

Ющенко відзначив, що “сьогодні між Україною і Росією діють абсолютно чіткі правові рамки, які регламентують це питання”.

За його словами, насамперед, мова йде про двосторонню угоду, яка передбачає перебування ЧФ Росії в Севастополі до 2017 року.

“Я як гарант Конституції буду робити все, щоб Україна і Росія у повному обсязі це зобов'язання виконали”, - сказав він, повідомляє прес-служба президента.

Разом з тим, Ющенко нагадав, що Конституція не передбачає розміщення на території української держави будь-яких іноземних військових баз.

Таким чином, він як глава держави також повинен забезпечувати політичні гарантії виконання цієї норми Основного Закону.

“Переконаний, у цих рамках обставин ми сьогодні знаходимо взаєморозуміння з російською стороною”, - підкреслив він.

27-28 жовтня у Севастополі відбудеться третє засідання підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування на території України Міждержавної україно-російської комісії.

Як повідомлялося раніше у російських медіа, із посиланням на достовірні джерела російської влади, московське керівництво, в обмін на ціну $130 на газ у наступному році, висунуло уряду України ряд вимог, зокрема, продовжити перебування ЧФ РФ на теріторії України після 2017 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.