ЄС пригрожує заморозити відносини з Україною

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.01.2011 09:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12762

Єврокомісар із розширення ЄС Штефан Фюле фактично попередив президента Віктора Януковича про вірогідність замороження розвитку відносин між Брюсселем і Києвом, якщо в Україні не зупинять процес відходу від демократичних цінностей.

Про це пише Financial Times.

Видання також зауважує, що Фюле солідаризувався із заявою США щодо занепокоєння переслідуваннями української опозиції та обмеження свободи преси в Україні.

Єврокомісар фактично підтвердив, коли сказав про небажання "говорити зараз на тему будь-яких наслідків", котрі можуть бути, якщо Україна відійде від демократії, що ЄС готує документ із оцінкою політичної ситуації в Україні.

Financial Times також звертає увагу на доволі обтічні реакції Фюле, коли журналісти й іноземні інвестори в Києві назвали йому факти відмови команди Януковича розслідувати прояви корупції серед своїх союзників, котрі прямо сприяють хабарництву і бюрократизму в діючій владі.

Нагадаємо, під час свого останнього візиту в Україну, Штефан Фюле застеріг владу України від застосування кримінального законодавства в політичних цілях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.