Перший рік керівництва державою команди проФФесіоналів коштував 106 тисячам українців втрати засобів для існування

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.01.2011 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12763

У 2010 році Україна втратила 106 тис. робочих місць.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук.

Найбільше, за його словами, постраждала будівельна галузь, яка спричинила за собою звільнення в суміжних галузях.

Також скоротилася кількість робочих місць у 2010 році в таких галузях, як хімічна, металургійна.

У першу чергу, за словами Зайчука, скорочення торкнулися бюджетної сфери і держслужбовців.

"Нас радує, що значно наростили (робочі місця) десь на 10-20 тис. Черкаська область, Чернігівська, Одеська, Харківська, а також Вінниця та Тернопіль. Основна маса дала плюс" - сказав він.

За словами голови правління Пенсійного фонду, в 2009 році, кількість робочих місць в Україні скоротилася на 978 тисяч.

Відзначимо, що за словами експертів, у 2011-му році шукати роботу стане простіше, вакансії стануть помітно цікавішими, а зарплати помітно зростуть.

Від “Аратти”: ми не схильні поділяти оптимізму експертів, оскільки володіємо достовірною інформацією щодо реальних умов ведення бізнесу в Україні.

2009 рік - був роком кризовим, і тому, збільшення безробіття - цілком закономірне явище. Проте, нам не вдалося знайти даних, наскільки зросла кількість робочих місць у минулому році, коли від чарівної палички команди Януковича країна миттєво почала виходити з мертвої петлі.

Більш того, ухвалений парламентом Податковий кодекс, що вже загальновідомо, є по суті фіскальним. Згідно з об'єктивними економічними законами, завищення державної фіскальної функції засвідчує не про економічне зростання, а навпаки - про поступову стагнацію продуктивних сил, зниження прибутків суб'єктів підприємницької діяльності, згортання легальної підприємницької ініціативи.

Другим свідчення економічної міфології чинної влади є стрімке зростання державних боргових зобов'язань. Бо економічне зростання, тобто збільшення виробництва товарів і послуг має збільшити надходження від податків. Тут існує пряма залежність. Натомість саме цього ми не спостерігаємо, бо зростає дефіцит бюджету, тобто видатки значно перевищують доходи, що є ще однією ознакою наростання кризових макроекономічних явищ, які в свою чергу є прямим віддзекаленням стану фінансового "здоров'я" суб'єктів підприємницької діяльності.

Таким чином, ми не маємо підстав стверджувати, що цей рік стане роком підприємницького буму, а це означає, що кількість українців, позбавлених державою можливості працювати і заробляти хоч якісь гроші для своєї родини буде зростати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.