Парламент ухвалив закон про доступ до інформації

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.01.2011 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12767

Верховна Рада України ухвалила закон про доступ до публічної інформації.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 408 народних депутатів з 433, зареєстрованих у сесійній залі.

Перед розглядом цього питання представники журналістських організацій у ложі преси вивісили плакат «Доступ до інформації зараз або ніколи».

У свою чергу головуючий на засіданні ВР перший віце-спікер парламенту Адам Мартинюк зауважив, що журналісти можуть у себе в редакціях вивішувати плакати, а не робити цього в парламенті. «Ми і без вас знаємо, що робити», - сказав Мартинюк.

Після того, як плакат був вивішений, до журналістів підійшли представники комендатури, які попросили згорнути плакати. Після невеличкої суперечки представники комендатури все ж таки згорнути плакат.

Як зазначив перед ухваленням закону голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, даний документ передбачає, що будь-яка інформація, якою володіє чиновник, апріорі має бути доступною для суспільства.

У той же час, за словами Шевченка, це не стосується таємної інформації, конфіденційної інформації, службової інформації. Крім того, додав він, максимально відкритою для громадян має бути вся інформація про використання бюджетних коштів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.