Харківська облрада ініціює повернення епохи сталінщини

Автор/джерело -  © “Газета по-українськи”



Дата публiкацiї - 27.10.2006 01:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1277

Депутати Харківської облради вчора на сесії підтримали пропозицію депутата-комуніста Леоніда Стрижка щодо знесення на Харківщині всіх пам’ятних знаків, пов’язаних з діяльністю ОУН-УПА.

Стрижко вважає за необхідне зняти такого роду “наочну агітацію”, оскільки вона, на його думку, несе пам’ять про тих, “хто присягнув на вірність Гітлеру”, і є “блюзнірською” стосовно радянських ветеранів і населення, яке пережило окупацію.

Член фракції КПУ запропонував депутатам облради, зокрема, звернутися до Харківського міського голови Михайла Добкіна з пропозицією демонтувати такі пам’ятні знаки в самій столиці Слобожанщини.

За пропозицію депутата-комуніста проголосувало 112 із 133 зареєстрованих на сесії депутатів, 19 не голосували, 2 утрималися і один висловився проти.

Як повідомлялося, 14 жовтня на свято Покрови у Харкові в ході церемонії вшанування борців за незалежність України поблизу пам’ятного знака воїнам УПА в Молодіжному парку сталися сутички між прибічниками і противниками повстанської армії. Під час ходи, мітингу та панахиди по загиблих у визвольних змаганнях України їх учасникам заважали і провокували бійки, зокрема, представники “Союзу совєтскіх офіцеров”, Компартії України, Партії регіонів та деяких громадських організацій.

Представники Української народної партії звернулися до прокурора Харківської області з проханням дати правову оцінку подіям 14 жовтня у Харкові,


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.