Відкритість влади. Попов заборонив чиновникам напряму спілкуватися з журналістами

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 13.01.2011 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12772

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов своїм розпорядженням обмежив спілкування чиновників київської міської та районних адміністрацій із журналістами

Про це повідомила прес-служба блоку Віталія Кличка

«Про це свідчить зміст розпорядження №7 голови КМДА від 10 січня 2011 року «Про порядок опрацювання інформаційних запитів, що надходять від засобів масової інформації», - йдеться в заяві.

За інформацією Блоку Кличка, вказане розпорядження видане з грифом «для службового користування» та станом на 13 січня вже доставлене в усі структурні підрозділи КМДА для виконання.

Так, у тексті документу зазначено, що чиновникам виконавчого органу київської міської ради та районних у місті державних адміністрацій, включаючи усі управління, заборонено напряму спілкуватися з журналістами. Таке спілкування, у тому числі надання офіційних документів, статистичної інформації, офіційних коментарів, згоди на участі в інтерв’ю здійснюється виключно через відділ інформаційного забезпечення – прес-службу КМДА. Остання також має проводити жорстку реєстрацію усіх інформаційних запитів, які надходять від ЗМІ.

«У той час, коли Верховна рада ухвалює закон «Про доступ до публічної інформації», голова КМДА Попов підписує розпорядження, що фактично позбавляє журналістів можливості оперативно отримувати будь-які відомості про діяльність столичних чиновників. Навряд чи це відповідає світовим демократичним процесам. Скоріше свідчить про інше – владі, яка боїться журналістів, є що приховувати», – зазначають у Блоці Кличка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.