Учителька замучила 12 щурів, але відучила дітей від чіпсів і сухариків

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.01.2011 00:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12780

У дніпропетровській школі № 25 вчителька хімії разом з учнями вирішили провести незвичайний експеримент з улюбленою їжею школярів – чіпсами та сухариками. У якості піддослідних обрали 12 гризунів.

Вчителька хімії довела шкоду улюбленої їжі більшості українських школярів.

Експеримент проводиться з 1 вересня. 20 щурів, розділених на 4 групи, годували різними продуктами - 1 група отримувала овочі і злаки, 2 - те ж саме, але з додаванням глутамату натрію (Е621), 3 - тільки чіпси і 4 - сухарики з супермаркету.

«Коли дітям кажеш, що чіпси шкідливі для здоров’я, вони все одно їх їдять, – стверджує вчитель хімії та основ здоров’я Тетяна Дейнега. – Я вирішила, що діти повинні побачити на власні очі, що буде відбуватися зі здоров’ям гризунів після вживання сухариків і чіпсів» наводить слова вчительки ZIK.

За словами Тетяни Дейнеги, щури, яких годували сухариками, на двадцятий день стали один за одним вмирати. Перед смертю вони осліпнули й облисіли. Пізніше експертиза показала – тварини померли від цирозу печінки, серйозного порушення травлення і сітківки ока.

«Печінка цих тварин стала жовтуватою. Це означає, що її клітини стали наповнюватися жировими крапельками і гинути», – пояснив кандидат ветеринарних наук Валентин Єфімов. Не кращий стан був і у тих щурів, які їли сухарі. Гризуни з третьої групи, їли їжу, приправлену глутаматом натрію, стали агресивними і залежними. І лише ті, хто харчувався зерном та овочами, почувалися чудово.

Після експерименту школярі повідомили, що чіпси і сухарики більше ніколи не будуть їсти.

«Оскільки кожна дитина буває в моєму кабінеті з 5 по 11 клас, вони мали можливість бачити всіх цих тварин. Особливо явна шкода від їжі була у чіпсовій групи - у них шерсть порідшала, стала жовтуватого кольору, у них з'явився некроз кінцівок - язика, підборіддя - це було видно неозброєним оком. У них зменшилася вага, весь їхній вигляд був досить жалюгідний. І багато дітей це бачили. Ще не маючи результатів розтину і гістології, багато дітей вже сказали, що чіпсів є вони більше не будуть», - цитує вчительку “Новий міст”.

«Мені дуже шкода щурів, але продукти, якими ми їх годували, вживають і люди, а людей мені шкода ще більше», – розповіла школярка Марія Каширіна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.