Нардеп Гримчак порадив Могильову не забувати про досвід Білоконя

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.01.2011 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12796

Виступаючи сьогодні у Верховній Раді, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повідомив, що нібито на 22 грудня у Києві під час масових акцій планується «кровопролиття».

Заяву міністра МВС прокоментував депутат Верховної Ради від «Народної самооборони» Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба партії.

«Коментуючи ці словам, мені б хотілося сказати, що пан Могильов повинен бути міністром внутрішніх справ, а не купою лайна. Його головне завдання — не розповідати громадськості, як міліція буде фіксувати правопорушення, а робити так, щоб кровопролиття в місті Києві не було! Хай спочатку почитає закон «Про міліцію», — порадив депутат.

Міністр Могильов також звинуватив депутатів від опозиції в тому, що вони під час розгляду в Апеляційному суді Києва справи Юрія Луценка принесли під будівлю суду пусті бочки, які, на його думку, заважали громадському порядку.

«Ті бочки були мої», — зауважив Юрій Гримчак. — «Якщо пан міністр заявив, що барабанити на бочках — то є хуліганство, то хай пошлеться на те, згідно яких статей Кримінального кодексу він це визначив».

Депутат нагадав, що поблизу того місця, де стояли ці «барабани» опозиції, не було жодного житлового будинку і жодній людині серед білого дня вони не могли би чимось завадити чи зашкодити: «Ми домовились тоді з працівниками міліції, які охороняла порядок біля будівлі суду, що барабанити не будемо, і не через шум, а з інших причин. На відміну від міністра внутрішніх справ співробітники міліції знають і розуміють закони, там працюють нормальні люди, з якими можна розмовляти і знаходити компроміси».

«Але навіть якщо би ми і барабанили у бочки, то шуму було би набагато менше, аніж під час деяких офіційних заходів нинішньої влади. Наприклад, коли в центрі Києва наш Президент запалював «йолку» на Майдані Незалежності, то грохоту стояло набагато більше — було чути аж до вулиці Банкової, де розташовані приймальні народних депутатів. Я вже мовчу про вчорашнє святкування старого Нового року, коли концерт півночі гудів у центрі міста, де, до речі, багато житлових будинків. То може пан міністр мав би відкрити кримінальну справу за «хуліганку» в центрі міста?», — запитав «самооборонець».

Юрій Гримчак також зазначив, що вперше з часів Кучми під час каденції «видатного діяча правопорядку» пана Могильова в Україні почали зупиняти автобуси з активістами, які їдуть на масові акції, вимагати від них повідомити, хто старший групи, номери мобільних телефонів, попереджати про відповідальність. «Я хочу нагадати пану міністру деякі історичні факти: людина, яка займала його крісло у 2004 році(Микола Білоконь - "Аратта"), навіть при тому, що проти неї немає жодної кримінальної справи, до цих пір переховується в Росії. Тому не треба, пане міністре, наступати людям на горло, коли вони хочуть сказати владі правду», — заявив депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.