На розвиток українських доріг виділять 6 млрд. грн.

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 27.10.2006 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1280

Наступного року фінансування Державної служби автомобільних доріг України (“Укравтодор”) становитиме до 6 млрд. грн., тоді як реальні потреби служби - понад 15 млрд. грн.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив глава “Укравтодору” Володимир Демішкан.

Демішкан відзначив, що кошти передбачається направити на будівництво нових і реконструкцію старих доріг. Зокрема, в 2007 році передбачається робота на дорогах “Київ-Чоп” (з переведенням в I категорію ділянок “Рівне-Львів” і обходу м. Житомир), “Київ-Харків-Должанський”, “Кіпті-Одеса”, “Харків-Севастополь” і ін.

За словами глави “Укравтодора”, для будівництва цих ділянок наступного року “передбачається залучити кредит в сумі 1 млрд. євро. Є пропозиції з мінімальними відсотками”, - підкреслив Демішкан, додавши, що зокрема, служба розглядає можливість залучення кредиту під 2,5% + LIBOR на 15-20 років. Також є пропозиція від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) - під 0,25% + LIBOR, але в цьому випадку, за словами глави “Укравтодора”, “умови більш важкі і жорсткі”, і їх реалізація може зайняти близько 2 років.

Демішкан також відзначив, що погані дороги обходяться державі в 20 млрд. грн. щорічно. Так, тільки за рахунок побудованої дороги “Жашків-Краснознаменське” можна щороку економити 500 млн. грн. “Якщо ми проведемо роботи на ділянці від Львова до Рівного, а потім «Київ-Харків і «Київ-Москва», то кожна з цих ділянок також дасть економію 500 млн. грн.” - додав голова “Укравтодора”.

Проте, за його словами, добудова автобану “Київ-Одеса” обійдеться Україні в 2,5 млрд.грн. Закінчити будівництво передбачається в 2007 р. Глава служби також заявив, що найближчим часом будівництво автобану “Київ-Москва” не планується у зв'язку з відсутністю великого завантаження на цьому напрямі.

Стосовно “розвантаження” транспортного потоку столиці, то, за словами Демішкана, в майбутньому планується побудувати нову окружну дорогу через Васильків і Бровари. З цього питання вже була проведена нарада, і наразі ведуться переговори з інвесторами проекту. Крім того, наступного року уряд має намір всерйоз взятися за реконструкцію і відновлення доріг в сільській місцевості і районних центрах - на цю мету буде виділено понад 1 млрд. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.