Влада хоче виправдати свої репресії терористичною ситуацією - Соболєв

Автор/джерело -  © Gazeta.ua



Дата публiкацiї - 15.01.2011 04:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12803

Влада не змогла зробити з Криму другу Чечню, тому тепер намагається нав’язати українцям думку про терористичну обстановку в Україні, щоб виправдати репресії.

Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв, коментуючи виступ глави МВС Анатолія Могильова у Верховній Раді про те, що 22 січня, в День Соборності України, за даними міліції, планується кровопролиття.

«Мене не дивує заява Могильова. Зауважте, в останні кілька тижнів влада посилено намагається створити враження, що в країні відбувається терор. Спочатку раптом вибухає пам'ятник катові Сталіну, затримують людей з автоматами. Потім нібито пляшки із запальною сумішшю летять у вікна офісу Партії регіонів. Потім - дзвінок про вибухівку у Верховній Раді. Тепер Могильов з трибуни парламенту заявляє про кровопролиття в День Соборності та єдності України. Таким чином, влада намагається виправдати репресії в країні», - наголосив Соболєв, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

«Я не виключаю провокацій 22 січня. Влада напевно піде на це. Інформаційна лінія, яку будує влада, повинна переконати українців, що в країні мало не терористична обстановка, з якою нібито потрібно адекватно боротися. З Криму вони, слава Богу, другу Чечню зробити не змогли. Тепер, проводять таку інформаційну політику, хочуть виправдати свої репресії», - сказав нардеп-бютівець.

Відповідаючи на запитання щодо появи у ЗМІ документа, в якому підрозділам МВС, фактично, доручено перешкоджати рухи автобусів 22 січня на Київ, Соболєв сказав: «Хіба це вперше? Так завжди було. Вони точно так само заважали підприємцям. Потрібно розуміти, що вони відкинули Україну на 10 років назад. Вони використовуватимуть всі незаконні методи, щоб зберегти свої місця. Але їм ніщо не допоможе».

Нагадаємо, 14 січня міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що правоохоронцям відомо про підготовку «кровопролиття» під час масових акцій опозиції 22 січня - святкування Дня соборності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.