Українську бібліотеку у Москві знов обшукали, директора побила міліція

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.01.2011 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12808

У Бібліотеці української літератури у Москві пройшов третій обшук, вилучено сервер, директора побив співробітник міліції. Про це повідомила сама директор бібліотеки Наталія Шаріна.

"Обшук проводили ті ж співробітники 11-го відділу МВС по боротьбі з екстремізмом. Минулого разу було вилучено системні блоки співробітників, зараз вилучили 4 блоки сервера, який обслуговує бібліотеку", - сказала Шаріна, повідомляє ТСН.ua.

За її словами, обшук відбувся в п`ятницю, 14 січня, він почався близько 12.00 і закінчився близько 15.00 за московським часом.

"Штовхнув мене новий співробітник, як виявилось, це підполковник, який поводився неналежним чином. Це було, крім усього іншого, психологічним тиском, який перейшов у фізичну дію", - заявила жінка.

"Мене штовхнули в своєму кабінеті, причому ніяких підстав для цього абсолютно не було, я впала на підлогу й одержала забої. Ми викликали "швидку допомогу", лікарі якої поставили діагноз "гіпертонічний криз" і хотіли відправити до лікарні", - додала Шаріна. Вона додала, що тоді відмовилася від госпіталізації, тому що не могла залишити бібліотеку, де почався обшук.

Після роботи Шаріна поїхала в травмпункт, де їй поставили діагноз "підозра на черепно-мозкову травму або струс мозку". "Знову викликали "швидку допомогу", яка відвезла мене до лікарні, де було проведено повне обстеження, в результаті зроблено висновок про те, що мені було завдано цілу низку травм і забоїв", - повідомила директор бібліотеки.

Шаріна назвала дії російських правоохоронців абсурдом.

"Це абсурд. Іншого слова я просто не знаходжу. Ніяких підстав для того, щоб поводитися так, не було. Найголовніше, що міліція прибула з постановою на обшук від 27 грудня минулого року і абсолютно незрозуміло, чому це не зробили тоді", - сказала вона.

Шаріна повідомила, що 29 грудня була на другому допиті й тоді навіть не йшлося про те, що під час обшуку з бібліотеки щось ще не вилучили.

"Ми б абсолютно добровільно видали все, що від нас вимагали, що власне й відбулося. Для чого це було зроблено, я не знаю. Можливо від безсилля. Все це ганьбить все наше суспільство", - сказала директор.

Нагадаємо, 23 грудня 2010 року міліція Москви під час обшуку вилучила з Бібліотеки української літератури в Москві більш як 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, в яких було виявлено це слово.

Посол України в РФ Володимир Єльченко повідомив, що книги з бібліотеки вилучені в рамках кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури.

24 грудня в бібліотеці відбувся другий обшук, у результаті якого були вилучені жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки.

12 січня в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу в звичайному режимі.

Володимир Єльченко, як вірний васал, більше переймається інтересами Московського путінату

Посол Малороської губернії про обшук бібліотеки у Москві: була інформація про порушення

За словами посла України в Росії Володимира Єльченко, перевірка бібліотеки здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення.

Ситуація навколо Бібліотеки української літератури у Москві буде остаточно врегульована найближчим часом. Перевірка бібліотеки пов'язана з інформацію про певні порушення. Про це заявив посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко.

"Що стосується триваючих слідчих дій щодо бібліотеки, як роз’яснювалося, ця перевірка здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення. При цьому російська сторона неодноразово запевняла, що ці дії жодним чином не спрямовані на закриття або обмеження в роботі бібліотеки", - підкреслив посол.

За словами Єльченко посольство звернуло увагу на інформацію директора бібліотеки Наталії Шариної щодо неналежного поводження з нею співробітників правоохоронних органів.

"Якщо викладені нею факти відповідають дійсності, то, природно, це не може не викликати занепокоєння. Щиро сподіваємося, що слідство у цій справі буде здійснюватися у суворій відповідності до російського законодавства", - зауважив Єльченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.