У Сімферополі вода і каналізація подорожчають в 4 рази

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 27.10.2006 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1281

З 1 грудня для жителів Сімферополя в 4,2 рази підвищиться плата за водопостачання і каналізацію, тим часом, плата для сімферопольських підприємств зменшиться в 1,5 рази.

Таке рішення було ухвалене Сімферопольським міськвиконкомом, повідомили у прес-службі міськради столиці автономії.

Відповідно до документа, для жителів Сімферополя плата за водопостачання становитиме 1,26 гривні за кубічний метр (зараз - 0,3 гривні), за водовідведення - 0,30 гривень за кубічний метр (зараз - 0,07 гривні). Для інших споживачів (окрім населення) плата за водопостачання становитиме 6,64 гривні за кубічний метр, за водовідведення - 1,52 гривні за кубічний метр. Наразі загальний тариф (за 1 кубічний метр води і 1 кубічний метр стоків в сумі) для підприємств Сімферополя становить 12,18 гривні.

Як зазначили у прес-службі, зміна розмірів тарифів викликана необхідністю приведення їх у відповідність до збільшених цін на електроенергію (на 73%), паливно-мастильні матеріали (у 1,6-2,1 разу), необхідні хімреагенти (до 2,7 разу), збільшенням рівня мінімальної заробітної плати (у 3,2 разу) та інших витрат собівартості.

За даними сімферопольського виробничого підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, наразі собівартість послуг за водопостачання в столиці автономії становить 2,1 грн. куб. м, за водовідведення - 0,50 грн. за кубічний метр. Основними споживачами послуг є жителі міста - 85%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.