Україна для людей. В Україні на кожне робоче місце претендують 9 безробітних

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 17.01.2011 11:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12814

В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних зросла в 2010 році на 3,4% з 526,7 до 544,9 тисяч осіб, що складає 2% від працездатного населення.

Про це свідчать дані, що наводить Державний комітет статистики.

На кінець 2010 року допомогу з безробіття отримували 411,3 тисяч українців.

Водночас кількість вільних вакансій на підприємствах скоротилася за рік з 65,4 до 63,9 тисяч, а навантаження на 10 вільних робочих місць зросло з 83 до 88 осіб на місце. Таким чином, на одне робоче місце претендують майже 9 людей.

Варто зазначити, що так зване "офіційне" безробіття в Україні має мало спільного з реальним станом справ на ринку праці, хоча і свідчить про певні тенденції.

Так, за методологією Міжнародної організації праці, безробіття серед українців працездатного віку в III кварталі 2010 року склало 8,7%, або 1 млн 772,3 тисяч людей.

Від “Аратти”: враховуючи тенденції практичної діяльності та ідеологію уряду Азарова-Януковича, яка вже знайшла віддзеркалення у Податковому кодексі, можемо практично безпомилково прогнозувати, що кількість безробітних українців у цьому році відчутно зросте.

Адже, владна команда не приховує, що поступки, яких домоглися підприємці на Майдані - тимчасові. І навесні будуть підготовлені зміни до ПК, які знищать так званих "єдищиків", як клас. При тому, що перший крок до цього вже зроблено: послуги самозайнятих громадян суб'єкти підприємницької діяльності вже не можуть відносити на собівартість товарів і послуг. Це означає, що мільйони приватних підприємців вже фактично опинилися у нерівних умовах, що, до речі - є прямим порушенням їхніх конституційних прав.

Оже, якщо не враховувати іншу очевидну тенденцію - швидкої стагнації продуктивних сил - можна припустити, що тільки за рахунок знищення легального інституту самозайнятих громадян, армія безробітних до кінця року зросте до декількох мільйонів. До них додадуться так звані "приховані безробітні", тобто особи, які мають або неповний робочий тиждень, або не регулярне завантаження за місцем праці.

Таким чином, активна люмпенізація українців триватиме прискореними темпами. Бо люмпенізоване населення: пролетаріат(біомаса) - це саме той інструмент, якого не вистачає існуючій владі для комфортного володорювання.

Втім, якщо ми помиляємося, то з радістю визнаємо свою помилку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.