Влада громить київські ринки в помсту за протести

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.01.2011 12:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12816

На київських ринках УБОЗ почав масові перевірки торгових точок - жорсткі, з конфіскацією товару.

14 грудня. 13.00. В розпал робочого дня на ринку «Троєщина» були закриті цілі торговельні ряди

Продавці поділилися з "Газетою по-київськи" припущенням, що перевірки - спроба влади руками правоохоронних органів помститися за акції протесту проти Податкового кодексу.

Дійсно, влади немає сенсу підтримувати підприємців з ринків: і протестна група, і податкові надходження від них бюджет не врятують. Так що перемога стосовно Податкового кодексу виявилася примарною.

У середу УБОЗ провів перевірку на книжковому і речовому ринках Петрівки. З базару вивезли пару вантажівок контрафактних дисків, сотні шуб і дублянок. Продавці тільки і обговорюють, як перекрили з усіх сторін ринок, як спецслужби шерстили ряди. Після інспекції на Петрівці продавці інших ринків бояться відкривати робочі місця. Наприклад, у п'ятницю на "Троєщині" пустувала третина робочих місць, пройшли перевірки і на ринку "Юність".

Кияни припускають, що тиск на підприємців в результаті закінчиться підвищенням цін на товари. Але продавці переконують, що найімовірніше інший сценарій розвитку подій: багатьом просто доведеться закритися.

- Коли ми дізналися, що відбувається на "Петрівці", всі закрилися, - говорить Лариса Домбровська, торговець ринку "Троєщина". - Тут теж автобуси з міліцією чергували, але перевірок не влаштовували.

За новим Податковим кодексом, як сказали продавці, перевіряючі можуть заявитися в будь-який момент, без попередження, і за відсутність хоч би одного документа конфіскувати товар. Найчастіше вимагають "сертифікати якості", яких у більшості просто немає. Підприємці стверджують, що отримати їх практично неможливо.

Це означає, що весь дрібний ринковий бізнес поставлений під загрозу. Багато задумаються про те, щоб закритися - торгівля і так йде погано, а тут ще і постійна загроза конфіскату товару. Від усунення конкурентів виграють більш великі гравці ринку, які зможуть більш активно піднімати ціни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.