Губернатор Івано-Франківщини лякає “бандерівцями”, які з гвинтівки збиватимуть літак Президента

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.01.2011 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12822

Затримані на Івано-Франківщині 9 націоналістів могли готувати “масштабний теракт” проти перших осіб держави - президента і спікера.

Про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, пише NEWSru.ua

"Під час перебування у нас на Прикарпатті Віктора Януковича і спікера Володимира Литвина в одному з будинків села Загвіздя Тисменицького району, яке розташоване по курсу руху президентського літака, у людей, які там тимчасово проживали, міліція знайшла дві гвинтівки з оптичними прицілами", - розповідає губернатор.

"Не можу точно стверджувати, чи був їхньою метою літак, але я подякував правоохоронцям за те, що вони затримали цих людей, - відзначив він. - Як мене повідомили, вони належать до угруповання, у якого було вилучено арсенал зброї. (За даними місцевої міліції: гранати, автомат Калашникова, помпова рушниця, револьвери, сотні патронів, 10 радіостанцій, навігатори, профнабори для змиву слідів і театральні набори для зміни зовнішності - ред.). Затримані назвалися "тризубівцями" ("Тризуб" - націоналістична організація радикального спрямовання) з Харкова, Кіровограда і Дніпропетровська". За словами Вишиванюка, у зв'язку з цими подіями президентському літаку змінили маршрут руху, перегнавши з Івано-Франківська до Львова, а вже звідти він вилетів до Києва.

У селі Загвіздя нам розповіли, що за ці дні побачили стільки міліції, скільки її там зроду не було. "Власники гвинтівок з прицілами орендували квартиру в двоповерховому будинку, з даху якого добре видно літаки, які злітають з аеродрому в Івано-Франківську за 10 км від нас", - відзначив голова сільради Любомир Білогубко. Від Загвіздя до резиденції президента в Старій Гуті близько 50-60 км. Отже, при бажанні, терористи могли завдати удару і по кортежу.

Начальник прес-служби Івано-Франківської облміліції Василь Гультайчук від коментарів утримався. Але джерело в МВС повідомило, що затриманими зайнялася СБУ. "До нас приїхали співробітники спецслужби із Запорізької області, - каже офіцер міліції. - Вони підозрюють, що це угруповання причетне до недавнього вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, забрали у нас матеріали про вилучення зброї і перевірятимуть, чи є між цими подіями зв'язок".

Джерело в Управлінні держохорони говорить, що інформація про загрозу життю президента була перевірена, але не підтвердилася. "Після того як оперативно було перевірено версію про загрозу першій особі і ця інформація не підтвердилася, - розповідає офіцер, що просив не розголошувати його прізвища, - всі матеріали про підозрілих осіб, у яких виявили зброю і боєприпаси, передали в СБУ, у якої ширші можливості, аніж у нас, а ми повернулися до своїх прямих обов'язків". На уточнення, чим було викликано зміну президентського маршруту і чому Янукович відправився на Прикарпаття літаком, а не вертольотом, джерело заявило, що свої "корективи внесли складні метеоумови".

"Тризубівці" називають звинувачення в зберіганні зброї брехливими і підкреслюють, що їхнім соратникам арсенал однозначно підкинули. "Представники "Тризуба" дійсно були на території Івано-Франківської області в різдвяні свята у родичів, але ніякого стосунку до того арсеналу стовідсотково не мають. Що, зброя була як подарунки? - дивуючись, каже представник дніпропетровського осередку "Тризуба" Василь Іванюк. - Це все спроби влади придушити патріотичні сили України".

Втім, деякі поінформовані люди сумніваються, що в УДОУ кажуть правду: "Дивно, що хід подій узявся озвучувати губернатор, а не представник спецслужби або міліції, - говорить один з колишніх керівників 9-го управління КДБ УРСР. - Голова області не знайомий ані з оперативно-розшуковою, ані з кримінальною справою, не знає інших тонкощів, які могли б прояснити правоохоронці. Думаю, загроза президентові все ж таки була, про що надійшла оперативна інформація, і їй відразу дали хід, всіх поставили на вуха, щоб не спокушати долю, а заразом і маршрут польоту поміняли. Тільки не зізнаються, щоб не сіяти паніку".

Співробітник УБОЗ Віктор В. вважає, що УДОУ і СБУ просто перестрахувалися: "В Україні багато банд, ОЗГ, і зброї у них море, - говорить убозівець. - Так, під приїзд Януковича в будь-який регіон можна хапати будь-яку групу і рапортувати, що та готувала проти президента теракт. А тут ще й спікер приїхав. Мовляв, хотіли одним махом обох зі снайперських гвинтівок розстріляти. Яка країна, такі і замахи". За словами співробітника УБОЗ, зброєю, яку вилучили у "тризубівців", збити літак було б нереально.

За словами багатьох політиків, оточення залякує Януковича, голову держави весь час тримають у напрузі, використовуючи його страхи у своїх цілях.

"Тризубу" приємно, що влада їх боїться

Владі вигідно "повісити" на членів "Тризубу" незаконне зберігання зброї, щоб ліквідувати організацію. Про це заявила Жанна Стемпіцька, дружина затриманого наразі керівника Центрального проводу ВО "Тризуб" Андрія Стемпіцького.

"Приємно, що влада боїться організації "Тризуб". Ніколи не думала. Принаймні, мені здавалося, що "свободівці" швидше заслуговували на таке, бо висловлювалися більш кардинально. Та почали з нас. Упевнена, ми не перші й не останні", - цитує Стемпіцьку Gazeta.ua.

Як повідомлялось, за фактом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі в різних регіонах України було заарештовано більш як 10 членів націонал-патріотичних організацій. Наразі заарештованими лишаються троє активістів всеукраїнської Організації "Тризуб" імені Степана Бандери. Їх утримують у Запоріжжі.

Ще двоє "тризубівців" затримано в Івано-Франківську за фактом незаконного зберігання зброї. "Мого чоловіка заарештовано разом із товаришем Степаном Бичеком. Поводяться з ними начебто непогано: приймають передачі, надали адвокатів. На сьогодні є інформація, що не надали адвоката двом затриманим у Запоріжжі. Над цим питанням працюють члени організації", - сказала Стемпіцька.

Нагадаємо, Стемпіцького затримали 10 січня. Разом із ним під варту взяли сина та друга - Романа Хмару. На квартирі, що її винаймали у Франківську затримані, міліціонери знайшли зброю.

"Ми цю квартиру зняли для синів і їхнього друга, бо вони працювали у Івано-Франківську. Це не був штаб, а просто приватна квартира, у якій жили. Ніякої зброї там бути не могло в принципі. Це 100 відсотків, бо ми туди як батьки постійно навідувалися. Туди ніколи не приводили навіть дівчат для гульбищ, не те що зброю приносили!" - запевнила Стемпіцька.

Кіровоградська міліція звільнила затриманого активіста "Тризубу"

У Кіровограді 16 січня з ізолятора тимчасового утримання міліція звільнила активіста ВО "Тризуб" Максима Кушніра, затриманого раніше за дрібне хуліганство. Про це стало відомо від джерела в правоохоронних органах.

Кушніра було затримано 11 січня цього року, місцевий суд дозволив заарештувати чоловіка на 5 діб.

За інформацією ВО "Свобода", Кушнір вийшов під час виробничої перерви випити кави, проте на робоче місце більше не повернувся. Майже добу ані дружина, ані друзі, ані співробітники нічого не знали про його місцезнаходження. Міліція та СБУ жодних пояснень щодо зникнення чоловіка не надавала.

Вранці 12 січня стало відомо, що Кушнір знаходиться у Кіровському райвідділі міліції міста Кіровограда, і що його було затримано за хуліганство.

Як вбити Януковича і чупакабру - популярні запити в Google

Google вважає, що багато українців цікавляться як вбити Януковича. Цей пошуковик вже давно має опцію підказок. Коли ви здійснюєте пошук, Google на основі частоти запитів пропонує вам найпопулярніші запити, що починаються з вказаних користувачем слів.

Українські користувачі помітили, коли ввести в пошуковику фразу «як вбити», він вам підкаже досить цікаві варіанти. Певно, вони і надихнули

Янукович цікавить українців так само як і міфічна чупакабра



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.