Межа фантазії номеклатури. У Києві вирішили відродити “Зірницю” і “тимурівські” загони

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.01.2011 23:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12825

Київська влада “посилюватиме” патріотичне виховання молоді на прикладах, звісно, радянського минулого: столичній молоді знову запропонують військово-патріотичну гру “Зірниця”.

Наразі у Головному управлінні освіти і науки спільно з районними управліннями опрацьовується питання відновлення цієї гри з урахуванням сучасних вимог. Таким чином, відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації (КМДА) щодо відзначення 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни і героїчної оборони міста Києва та 70-ї річниці визволення столиці України від фашистських загарбників, влада посилюватиме патріотичне виховання молоді, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника голови КМДА Леонід Новохатька, з цією ж метою у навчальних закладах міста щорічно проводять уроки пам'яті, зустрічі, бесіди учнівської та студентської молоді з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Цього року учням запропонують написати сімейний літопис або створити фотолітопис про участь своїх родичів у захисті вітчизни. Традиційно проводитиметься міська естафета пам'яті "Вони захищали батьківщину". Найкращі дитячі художні колективи виступатимуть зі святковими концертами для ветеранів, допомагатимуть в облаштуванні монументів, пам'ятників, пам'ятних знаків та меморіальних споруд. Для школярів проводитимуть автобусні екскурсії за програмою "Київ – місто-герой" тощо.

Також передбачена робота "тимурівських" і волонтерських загонів учнівської молоді. Юні кияни відвідуватимуть з вітаннями ветеранів війни вдома, у лікарнях, санаторіях, допомагатимуть їм по господарству.

Столична влада сприятиме діяльності молодіжних організацій військово-патріотичного спрямування, продовжить практику присвоєння середнім навчальних закладам імен героїв Великої Вітчизняної війни.

Від “Аратти”: У КМДА досі не відійшли від сталінської термінології більшовиків-мічуринців, бо Націонал-Соціаліалістична Робітнича партія Німеччини ніколи не була фашистською, а насправді - націонал-соціалістичною або нацистською.

Тобто, насправді в Україну, під час Другої Світової війни вдерлися нацистські загарбники.

По-друге, термін "Велика Вітчизняна війна" - суто пропагандитський більшовицький термін, особливо з огляду на більш, ніж мільйон військовополоненних чевоноармійців, які мужньо здалися у полон Вермахту впродовж 1941-42 рр. А також загороджувальні дзагони та інші каральні підрозділи, створені Наказами Верховного головнокомадувача Сталіна та Генштабу РККА.

І цей перелік загальновідомих фактів можна було б продовжувати досить довго...

Проте, цікаве інше.

Чи буде, в світлі цього "епохального" рішення КМДА, назване ім'я тоді ще радянського, генерала Власова, який керував героїчною обороною Києва практично до кінця? Чи буде назване місце розстрілу офіцерів штабу Власова, яких зачистили, після переводу їхнього командира на інший фронт? Чи будуть названі "героїчні подвиги" загонів чекістів під керівництвом Івана Кудрі? Тих самих, які, згідно з документами Урядової комісії з розслідування злочинів німецьких загарбників, замінували і висадили в повітря центр Києва, разом із мешканцями будинків?

Проте, у нас чомусь немає жодного сумніву, що молоді та іншим киянам будуть втюхувати реліктові совкові ідеологічні штампи, які не мають жодного стосунку до реальних трагічних подій того часу, місцем яких був Києв.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.