Визначена корисна доза пива

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2011 03:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12840

Іспанські дослідники стверджують, що півлітра пива на день йдуть на користь здоров’ю людини. Але перевищення цієї дози обертається на шкоду.

Помірне вживання пива може знизити ризик діабету і високого кров'яного тиску, - так вважають вчені з Іспанії доктора Рамон Еструх і Роза Лауела з Університету Барселони і місцевої Університетської клініки, повідомляє “Медікфорум”.

Більш того, - регулярне вживання пива, як це не дивно, може навіть допомогти людині в боротьбі з зайвою вагою .

Але як же знаменитий "пивне черевце"? Вся справа в кількості випитого пива. За словами вчених, воно в жодному разі не повинно перевищувати традиційну британську пінту (0,56 літра) на добу.

Вчені спостерігали за 1 249 чоловіками і жінками старше 57 років у рамках дослідження під назвою "Пиво, середземноморська дієта і серцево-судинні захворювання". З'ясувалося, що люди, які регулярно вживали помірні дози пива не тільки не набирали зайвої ваги, але в деяких випадках навіть скидали її. Виявилося, що пиво позитивно впливає здоров'я так само, як і вино (звісно, в помірних дозах).

З чим це пов'язано? Пиво містить фолієву кислоту, вітаміни, залізо і кальцій, які, за словами авторів дослідження, забезпечують захисний ефект серцево-судинній системі. Крім того, в пиві відносно невисокий вміст алкоголю в порівнянні з іншими міцними напоями.
Дослідження показало, що люди, які вживають по пінті пива в день рідше страждають від діабету і гіпертонії. Загалом у них спостерігалося більш низький вміст жиру в тілі.

Однак, вся корисна властивість пиво втрачається, якщо доза в півлітра на добу збільшується. У цьому випадку люди і набирають зайву вагу, і частіше хворіють на діабет, і скаржаться на серце.

Раніше ми повідомляли про подібні дослідження, що проводилися в інших країнах.

Так, до схожих висновків дійшли польські науковці з варшавського Національного інституту суспільного здоров'я та декількох дослідницьких інститутів Німеччини та Швеції, що проводили дослідження у рамках Європейського проспективного дослідження раку, і харчування EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition).

А вчені з Каліфорнійського університету в Девісі (США) стверджують, що вживання пива в помірних кількостях, особливо світлого, сприяє зміцненню кісток і запобігає їхній ламкості.

Від “Аратти”. Шкода, що дослідники не вказали, яке пиво споживали піддослідні, бо ми маємо великий сумнів стосовно оздоровчого впливу на організм наших місцевих сортів пива, термін придатності яких може становити кілька місяців, що досягається не лише пастеризацією, а й вмістом різних консервантів штучного походження. Та й чи є те пиво справжнім, звареним за традиційними технологіями, чи вироблене з концентрату, - теж питання.

Так що, якщо хочете отримати благотворний вплив від споживання цього бурштинового напою, звертайте увагу на термін придатності - нам відомий лише один український виробник, термін придатності продукції якого становить 3 тижні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.