Сеанс нечуваної самокритики. Азаров визнав, що в уряді “справжня вакханалії розкрадань”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.01.2011 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12846

Кабінет міністрів має намір ухвалити постанову щодо фінансової дисципліни.

про це заявив сьогодні прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

«Безумовно, бюджетно-фінансова дисципліна - це центр нашої уваги. Не розслідувати порушення постфактум, а попереджати, або, принаймні, вчасно припиняти порушення. Саме так стоїть завдання», - сказав він.

Прем’єр зазначив, що сьогодні уряд заслухає доповідь голови Державної фінансової інспекції України (колишнього Контрольно-ревізійного управління) Петра Андрєєва про стан фінансово-бюджетної дисципліни в державі.

При цьому прем’єр-міністр запропонував журналістам залишитися в залі засідань уряду, щоб вони могли послухати доповідь, хоча, зазвичай, журналістів просять залишити зал після вступного слова глави уряду.

«Змушений констатувати, що, на жаль, протягом 2008-2009 років питанню фінансової дисципліни, законності та ефективності використання державних ресурсів на урядовому рівні не приділялось належної уваги. Взагалі, це питання ні разу не заслуховувалось на засіданні Кабінету міністрів. Лунали тільки популістські заклики, які насправді були димовою завісою для справжньої вакханалії розкрадань», - сказав Азаров.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.