Вертолітний майданчик для Януковича будують на кістках жертв чекістських репресій

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.01.2011 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12847

Біля Верховної Ради під час будівництва майданчика для вертольота Президента Віктора Януковича робочі знайшли останки людей

«Вздовж майданчику викопується траншея під комунікації. Буває, що бригада знаходить тут людські кістки й черепи. Очевидно, це прах жертв Другої світової війни. Ми акуратно збираємо ці кісточки в пакет і десь під горбком акуратно закопуємо», - розповіли робітники.

«Не виключено, що це останки жертв революції, яких розстрілювали чекісти в 1918 році. Швидше за все, це відбувалося на пагорбі, на якому стоїть зараз Верховна Рада, - тіла скочувалися вниз. Будь-яке організоване кладовище там навряд чи було, адже поруч знаходилися житлові будинки», - розповів відомий історик Дмитро Малаков.

На користь чекістів також говорить і те, що робітники не знаходять будь-яких речей поруч з останками. А більшовики, як відомо, часто розстрілювали роздягнених людей. До речі, робочим, перш ніж ховати прах по Києву, ми б радили викликати міліцію, як і належить в таких випадках», - додав він.

Як повідомлялося раніше, будівництво вертолітного майданчика планується завершити до 20 березня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.