Facebook тимчасово заблокував функцію з експорту персональних даних користувачів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.01.2011 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12850

Соціальна мережа Facebook тимчасово заблокувала дію механізму, що дозволяє з дозволу користувачів експортувати їхні поштові адреси і номери телефонів додатків і стороннім сайтам.

Як повідомляється в офіційному блозі соціальної мережі, функція, за допомогою якої творці додатків для соціальної мережі і власники сторонніх сайтів можуть отримати доступ до персональних даних користувачів, тимчасово заблокована.

Як уточнює керівництво сайту - це реакція на різку критику нововведення, про яке стало відомо в понеділок.

Персональна інформація, що зберігається в профілі користувача, 14 січня була додана до переліку відомостей, які з дозволу їх власника Facebook-додатки або сторонні сайти можуть отримати з серверів Facebook. Цю технологію експерти визнали небезпечною.

Так, на думку представника компанії Sophos Грехама Клюлі, функція отримання третіми особами контактної інформації може використовуватися спамерами і шахраями. Адже запит дозволу на доступ програми або стороннього сайту до даних, що містяться в профілі, часто підтверджується користувачами без уважного прочитання, вважає експерт.

Як повідомив у блозі представник Facebook, оновлення механізму передачі особистих даних, що готується, дасть можливість упевнитися, що користувач поширює ці дані осмислено. Впровадження безпечної функції експорту персональних даних очікується протягом найближчих декількох тижнів.

Нагадаємо, гучний скандал вибухнув навколо Facebook влітку 2010 року, тоді частина даних ста мільйонів користувачів Facebook була оприлюднена в інтернеті фахівцем з комп'ютерної безпеки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.