Азаров заявив, що українська бібліотека у Москві - не урядова справа

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2011 17:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12852

У ситуації з Бібліотекою української літератури в Москві Україна може тільки давати рекомендації.

Прем’єр Микола Азаров

Про це заявив прем'єр Микола Азаров вчора в ефірі 5 каналу, повідомила "Українська правда".

"З боку уряду, Міністерства закордонних справ, посла України вживаються всі необхідні дії, для того щоб ця бібліотека працювала, здійснювала всі свої дії відповідно до законодавства Росії", - сказав прем'єр.

"Як з'ясувалось, для мене, наприклад, це була новина, що ця бібліотека власність російського уряду. До цієї бібліотеки Україна не має ніякого відношення. Наші дії були б зовсім іншими якщо б це була наша бібліотека", - заявив Азаров.

За словами прем'єра, він задумався над необхідністю створення в Росії дійсно української бібліотеки.

"Я задумався над цим і ми, я думаю, таке питання розглянемо і найближчим часом вирішимо. Тут же ми можемо тільки рекомендувати...", - уточнив Азаров.

У опозиції інше сприйняття дій влади у конфлікті навколо української бібліотеки.

Юлія Тимошенко біля входу в ГПУ

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що захист осередків української культури за кордоном має бути невід'ємною частиною державної політики влади.

"Нас сьогодні дуже хвилює, що нова українська влада принижує духовність народу, принижує національні святині, національні цінності, національних героїв, що це власне є ударом в саме серце нашого народу, і один з таких прикрих випадків – це якраз наша українська бібліотека, яку зараз в іншій державі мусить захистити влада", - заявила Тимошенко сьогодні перед відвідуванням Головного управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ, повідомила прес-служба партії.

За її словами, опозиція всіма можливими засобами захищатиме, зокрема, українські бібліотеки, які працюють за межами України.

"Те, що влада заявляє, що це не наша бібліотека, мені здається, просто є неприпустимим. Ми будемо не просто захищати всіма можливими нашими засобами, ми будемо підтримувати, будемо допомагати, і, безумовно, хотілося би щоб влада до українців за кордоном, до наших бібліотек за кордоном, до наших цінностей, які також зберігаються в інших музеях за кордоном, відносилися з любов'ю і намагалися захистити як невід'ємну складову культурної спадщини України, історичної спадщини нашої держави", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.