Комп’ютерні та відеоігри впливають на психічне здоров’я

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2011 23:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12857

Американська академія педіатрії (American Academy of Pediatrics) опублікувала результати чергового дослідження, яке не обіцяє нашому братові-гравцеві нічого хорошого.

Ну, а це лише Apple-манія. (Фото Geoff Levy.)

Протягом двох років лікарі пильно спостерігали за трьома тисячами сінгапурських школярів, які проводять години за комп'ютерними і відеоіграми. З'ясувалося страшне: погіршення зору і проблеми, пов'язані з малорухливим способом життя, не єдині небезпеки, які нас підстерігають, повідомляє “Компьюлєнта”.

10% школярів стали просто залежними від ігор, а у деяких з'явилися психічні відхилення. Навіть ті, кому вдалося уникнути ігроманії, зізналися, що тяга до ігор у них значно зросла. У середньому діти проводили за комп'ютером/приставкою по 20 годин на тиждень. У різних досліджуваних групах кількість «патологічних гравців» розрізнялося, але загалом і в цілому результати такі: на кожну групу доводилося 9-12% ігрозалежних хлопчиків і 3-5% дівчаток.

Кількість дітей з психічними розладами оголошено не було. У дослідженні говориться, що юнь, яка проводила максимальний час за грою, стала надто імпульсивною, у неї погіршилися соціальні навички, у більшості помічені прояви синдрому глибокої депресії, необґрунтованого страху і соціальна фобія.

«Дві-три години на день, проведені перед телевізором або комп'ютером, практично не позначаються на здоров'ї, однак вихід за ці рамки може спричинити серйозні проблеми для здоров'я», - застерігає Марк Гріффітс (Mark Griffiths), професор Університету Ноттінгем Трент (Nottingham Trent University), який очолював дослідження.

Звіт про роботу щойно опубліковано в журналі Pediatrics.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.