Експерт: Влада створює видимість терактів, щоб посилити вплив спецслужб

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.01.2011 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12872

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький вважає, що в Україні створюють видимість терактів з метою підвищити вплив спецслужб.

Голобуцький вважає, що вибухи в Макіївці можуть використовувати для посилення спецслужб

"Спочатку справа щодо вибуху пам'ятника Сталіна, потім розкриття "схронів" “Тризуба”, сьогодні - видимість терактів у Макіївці. Все це повинно переконати громадськість у тому, що спецслужбам необхідні додаткові повноваження, які вони будуть використовувати не на боротьбу з інакомисленням, а у протидії зі світовим тероризмом", - відзначив Голобуцький.

"Якщо події в Макіївці сьогодні назвуть терактом, то складно собі уявити, що буде завтра. Особливо в контексті загострення ситуації в Криму. Такі віртуально-технологічні ігри можуть дорого обійтися державі", - наголосив заступник директора АМС.

На думку Голобуцького події навколо спецслужб останнім часом мають надто яскраві ознаки PR-акцій.

"У слов'янській політичній міфології завжди існувала теза про можливість використання "маленької переможної війни" для зміцнення позицій влади. Так було не тільки за часів російсько-японського конфлікту в 1905 році, але й пізніше. Зокрема військовий конфлікт на Кавказі зміцнив позиції нинішньої російської правлячої еліти. Не дай Бог, в Україні виникнуть подібні ж сценарії! Наша країна ментально не готова до них, у нас немає передумов до тероризму або до таких методів політичної комунікації", - застерігає експерт, повідомляє видання “Остров”

Янукович вже наказав посилено охороняти ВСІ регіони

Президент Віктор Янукович скоротить свій візит до Японії у зв’язку зі складною ситуацією, що склалася навколо вибухів у Макіївці. Про це повідомляє прес-служба Президента в четвер.

Після прильоту Президент проведе нараду з керівниками силових відомств.

І, ніби на підтвердження слів Олексія Голобуцького, Янукович доручив правоохоронним органам вжити відповідних заходів безпекового характеру в усіх регіонах України для захисту співгромадян, ввести посилений варіант несення служби правоохоронцями.

Як ми повідомляли, сьогодні вранці у Макіївці одночасно сталося два вибухи — біля будівлі «Макіїввугілля» і на ринку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.