Українські офіцери вимагають навести порядок у Криму

Автор/джерело -  © E-NEWS



Дата публiкацiї - 29.10.2006 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1288

Громадська організація відставників Збройних сил України «Союз українських офіцерів» вимагає від президента Віктора Ющенко взяти під контроль процеси, які відбуваються навколо об'єктів Чорноморського флоту Росії, що базується у Севстополі й Криму, а також вжити заходів по встановленню митного й прикордонного контролю.

Прикордонний кордон навколо російських військових частин необхідний для контролю над пересуванням озброєння.

«На сьогодні - це ніким неконтрольована «чорна діра» у кордоні України, через яку в Україну ввозяться (з України вивозяться) кораблями, судами, літаками ЧФ РФ невідомо що, невідомо ким, невідомо в яких розмірах», - підкреслюють українські офіцери.

Також вони вважають за необхідне заборонити пересування вулицями Севастополя збройних російських військових, а також заборонити поселення в Криму відставників Чорноморського флоту.

«Припинити пагубну практику колишнього СРСР, яку тепер продовжує Росія, коли офіцерів ВМФ СРСР з Тихоокеанського та Північного флоту відправляли дослужувати на Чорноморський, і в результаті нині щорічно більше тисячі військовослужбовців ЧФ РФ звільняються в запас і вже як громадяни України залишаються на постійне проживання в Україні. Невже в Криму мало прихильників «Російського блоку», щоб дозволяти й далі зміцнювати ці й подібні антиукраїнські структури вимуштруваними, енергійними людьми?» - говориться у зверненні до Ющенка.

«З іншого боку виникає інша проблема - «українські» військові частини, офіцери й солдати яких формуються з місцевих жителів (у Донецьку своя, у Криму своя армія) - це джерело та забезпечення південного і східного сепаратизму», - додають автори документа.

Крім того, «Союз українських офіцерів» вимагає заборонити Чорноморському флоту вивішувати російські прапори «над всіма тимчасово утримуваними спорудами (які не є ані посольствами, ані бойовими кораблями)», а також над «тимчасово окупованими українськими маяками».

«На військовій техніці, яка безконтрольно пересувається по Криму та поза його межами, маячать державні прапори РФ, розміщуються агітаційні плакати, написи, які не передбачені ніякими угодами, і фактично демонструється стан окупації наших земель», - йдеться в заяві.

Також офіцери просять президента заборонити функціонування в Севастополі засобів масової інформації Чорноморського флоту.

«Заборонити ЧФ РФ поширення за межами тимчасово орендованих ними об'єктів газет і журналів, трансляції радіо і телепередач, які розробляються спецпідрозділами штабу ЧФ РФ і ведуть відкриту антиукраїнську пропаганду», - стверджують українські відставники.

«Під впливом цієї пропаганди й повної бездіяльності влади, щорічно сотні українських хлопців вербуються представниками російських військово-морських училищ для навчання й подальшої служби у ВМФ РФ, і, як наслідок, - десятки трун з ними щорічно повертаються на Україну», - повідомляють українські офіцери.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.