У вільному падінні. Європейська Україна, за якістю життя, посіла місце між Намібією і Ботсваною

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.01.2011 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12882

У загальносвітовому рейтингу якості життя, який щорічно складає ірландський журнал International Living, Україна опустилася з 68 на 73-е місце.

Як пише Weekly.ua, Україна опинилася між Намібією і Ботсваною.

При складанні рейтингу до уваги беруться вартість життя, культурний розвиток, економічне становище, екологія, клімат і громадянські свободи, якість охорони здоров'я, інфраструктури, безпека життя та ризики, яким піддаються громадяни кожної країни.

У результаті глобальний рейтинг якості життя-2011, в якому брали участь 192 країни, очолили Сполучені Штати Америки.

У свою чергу Україна посіла 73-е місце в групі з такими державами, як Марокко (71), Намібія (72), Ботсвана (74), Тринідад і Тобаго (75) і революційний Туніс (77).

Укладачі рейтингу вважають, що економічна ситуація в Україні за останній рік значно погіршилася. Проаналізувавши рівень процентних ставок, інфляцію, темпи зростання ВВП, ВВП на душу населення, автори дослідження визнали українську економіку однією з найгірших у світі. За економічним критерієм Україна потрапила в трійку найгірших країн.

При цьому Росія, розташувалася в цьому році на 118-му рядку рейтингу. Західні експерти занизили її місце в основному через проблеми з громадянськими свободами. З тієї ж причини на 141-му місці опинилася Білорусь. У п'ятірку держав з низькою якістю життя увійшли Сомалі, Чад, Ємен, Судан і Ангола.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.