Українцям забороняють святкувати День Соборності України там, де вони цього бажають?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.01.2011 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12884

Начальник Головного управління МВС в Дніпропетровській області Віктор Бабенко не рекомендує жителям регіону їхати до Києва на святкування Дня Соборності.

Про це сьогодні Бабенко сказав під час наради в Дніпропетровській ОДА. За його словами, жителі регіону, які поїдуть до Києва на святкування Дня Соборності, будуть на місці „зафіксовані, задокументовані, їм також буде дана оцінка у випадку якихось подій».

Бабенко заявив, що відповідальність як адміністративну, так і кримінальну понесуть організатори, які направили людей до столиці.

«Є інформація, що в Києві планується організація кровопролитних акцій - для цього підготовлені певні сили. З цією метою проводиться робота в області, пов`язана з тим, щоб знайти дурників, у моєму розумінні, і направити до Києва як гарматне м`ясо», - наголосив Бабенко.

Від “Аратти”: у зв'язку з цими діями міліцейського начальника ми розгубилися: кому ж вірити? Бо МВС офіційно, вустами начальника департаменту громадської безпеки МВС України Віктора Ратушняка запевнило нас, громадян, що ніякого кровопролиття не буде. І що інформація, озвучена у парламенті Анатолієм Могильовим "не підтверджується".

Між тим, можемо нагадати окремим міліцейським начальникам новину: в Україні діє Конституція! А її стаття 33 прямо вказує, що громадянин України має право безперешкодно пересуватися по території своєї держави.

До речі, нам не зрозуміло ким і яка робота проводиться саме в Дніпропетровській області по "пошуку дурників" і чому МВС за цим, якщо це готування до злочину (дія передбачена КК), то чому міліція не вживає дій, передбачених законодавством? Але це питання вже до ГПУ, бо бездіяльність посадовців - це їхня парафія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.