Для кого глава КМДА розчищає ласі місця?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.01.2011 10:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12889

Київська мерія закінчила перевірку законності переданих Київрадою ділянок землі в 2006-2010 роки. Усі сумнівні землевідводи (наприклад, на підставних осіб) нова влада зібралася повернути у власність міста.

Більша частина сумнівних ділянок - на ласих землях у Конча-Заспі, де сотка землі досягає 40 тисяч доларів.

Главк земельних ресурсів КМДА, за словами його начальника Віктора Петрука, перевірив 1959 ділянок. Усі матеріали щодо порушень передані у правоохоронні органи. На багато з цих ділянок внесено протест прокуратури. Щоправда, протести, які повинна розглянути Київрада, на сесію не виносяться. Вони застрягли в надрах регламентної комісії Київради, контрольованої Блоком Черновецького.

"Я не знаю, чому їх не виносять на засідання, вони повинні пройти профільні комісії", - розповіла співголова Блоку Черновецького Алла Шлапак виданню "Сєгодня".

Втім, як раніше повідомляв замголови КМДА Олександр Пузанов, арешт був накладений на 2,5 тисячі ділянок. Але у понад 500 землевідведень документи виявилися в порядку. В основному це ділянки, передані власникам будинків, де люди живуть десятки років.

Більша частина сумнівних ділянок знаходяться у Конча-Заспі. Наприклад, прокуратура вже винесла протест на ділянки на Столичному шосе, які належать фірмі "Оста-плюс". Понад 24 га распаювали нібито для співробітників, які потім повинні були передати права на землю власникам "Ости".

У мерії підозрюють, що використовувалася стандартна схема - землю оформляли на підставних людей, які за винагороду потім її переписували на впливову людину. "Ми розбиратимемося з кожною ділянкою. І якщо там є щось незаконне, земля буде передана місту", - сказав Пузанов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.