Російськомовних українців затягують у рускій мір

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.01.2011 11:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12892

Регіонали й комуністи намагаються пропагувати серед російськомовних українців ідею назвати себе на переписі-2012 росіянами.

Таким чином вони сподіваються позбавити націоналістів аргументу про українців як єдину державотворчу націю, пише "Сєгодня".

"Це розумна ідея", - каже нардеп-комуніст Євген Царьков.

"Треба пояснювати людям, що якщо вони стоять на позиціях захисту російської мови, те повинні зробити щось для цього", - вважає він.

"Приміром, на підставі того, що за підсумками перепису-2001 Одеську область назвали українськомовною, в Одесі при Ющенкові залишилося усього два російських школи! Втім, після 5-7 років українізації, коли українська мова стала викликати відторгнення, я думаю, роз'яснювати особливо й не потрібно", - додає комуніст.

А "регіонал" Олег Царьов вважає інакше: "Сенсу немає. Можна записатися хоч турками, але якщо буде така політика, як при (президенті) Ющенку, нічого не допоможе. Тому треба просто домогтися того, щоб російська стала другою державною".

За даними перепису 2001 року 77% громадян України назвали себе українцями.

У 2012 році має бути проведений черговий всеукраїнський перепис населення.

Його нововведенням буде те, що громадян будуть запитувати про рівень доходів.

Однак підозра, що в такий спосіб податкова хоче проконтролювати доходи громадян, політики спростовують.

"Для прогнозування споживчого ринку важливо знати самооцінку громадян, хто до якої категорії споживачів себе відносить. Тому внесення такого питання у перепис цілком обґрунтоване", - каже нардеп-економіст із НУНС Ксенія Ляпіна.

Вона підкреслює, що перепис важливий з погляду бюджетного планування: приміром, для Міносвіти - щоб робити запит на певне фінансування місць у школах, і Мінсоцполітики - щоб розуміти, скільки пенсіонерів додасться в наступному році.

Громадяни мають право не пускати інспекторів, які ведуть перепис населення. У цьому випадку їх запросять у спецпункт, а якщо людина не прийде, то його відкриті дані можуть взяти в ЖЕКу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.