У кращих традиціях ВЧК-ОГПУ-НКВД. Зізнання в міліції вибивають голодом

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 24.01.2011 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=12895

Правоохоронні органи використовують психологічний тиск і тортури, щоб домогтися від затриманих “тризубівців” потрібних свідчень.

Про це повідомив адвокат голови Тернопільського "Тризубу" Василя Лабайчук Віктор Ніказаков. 20 січня його допустили до підопічного

"Його утримують не в ізоляторі, а в камері Залізничного райвідділу міліції. Такі камери передбачені для затриманих за різні бешкети - тут людей тримають до 72 годин. Тут немає білизни, не можна користуватися предметами особистої гігієни - навіть зубної щітки не можна мати. Згідно із законодавством мені повинні були забезпечити з підзахисним конфіденційне побачення - але відмовили, тому що "немає умов". Ми говорили в присутності двох міліціонерів. На Василя наділи наручники - це вже завдає людині дискомфорту і страждань", - розповів Ніказаков.

«Я вважаю, що підозрювані утримуються в таких умовах спеціально. Таким чином на них чинять тиск і хочуть домогтися потрібних свідчень - визнання в причетності до вибуху", - заявив адвокат.

За словами Ніказакова, його підопічного годують раз на два дні. У кращому разі раз на день.

"Оскільки райвідділ не розрахований для довгострокове перебування затриманих, то й витрати на їх харчування обмежені. Раціон там простий - приносять або миску пісної локшини, або миску рідкого супу. Василь, який бачився під час слідчих дій з іншими "тризубівцями", казав, що в них ситуація така ж. Хлопці виснажені, дехто ледь тримається на ногах", - поскаржився адвокат.

Правозахисник надіслав звернення до генпрокурора України Віктора Пшонки та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової з вимогою припинити протизаконні дії проти підзахисного.

Нагадаємо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили бюст Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація «Тризуб» заявила, що це її прихильники обезголовили пам´ятник.

31 грудня в Запоріжжі невідомі підірвали пам´ятник Сталіну.

10 січня всеукраїнська організація «Тризуб» заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам´ятника Сталіну в Запоріжжі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.