Юлія Тимошенко: Бойко, Янукович й Кучма причетні до створення “РосУкрЕнерго”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.10.2006 00:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1290

Юлія Тимошенко оприлюднила документи, що свідчать про причетність Юрія Бойка, Віктора Януковича та Леоніда Кучми до створення компанії “РосУкрЕнерго”.

Під час прямого ефіру на телеканалі “1+1” увечері в четвер, 26 жовтня, Юлія Володимирівна запитала Юрія Бойка, чи знає він, кому належить компанія “РосУкрЕнерго”, якій повністю віддано Україну, є ця компанія приватною чи державною. Бойко запевнив, що й гадки про це не має і, крім того, не вважає це питання принциповим, повідомляє прес-служба Юлії Тимошенко.

Отримавши таку відповідь, Юлія Тимошенко продемонструвала рішення про засновництво компанії "РосУкрЕнерго", платіжні документи, що підтверджують внесення засновницьких коштів, та протокол координаційного комітету зі створення компанії "РосУкрЕнерго", підписаний представниками двох компаній: українського "Центрогазу" та російського "Еросгазу".

З боку компанії "Еросгаз" під документом стоять підписи заступника керівника "Газпрому" Юрія Комарова, голови "Газпромбанку" Андрія Акімова, заступників голови "Газпрому" Дмитра Медведєва і Олександра Рязанова. З боку "Центрогазу" – підписи Юрія Бойка, тоді – голови НАК "Нафтогаз України", його заступника Ігора Вороніна, а також Вольфганга Путчека і Роберта Шелтер-Джонса.

Тимошенко наголосила, що даний протокол оформлений за всіма правилами і під ним стоять усі підписи вищезгаданих осіб.

Оприлюднивши документ, вона звернулась до Юрія Бойка: "І коли Ви кажете, що Вам невідомо, що таке "РосУкрЕнерго", я Вам скажу, що це приватна компанія, і ця приватна компанія, власне, створювалася посадовцем Юрієм Бойком. А в усіх нормальних цивілізованих країнах, коли на державній посаді людина створює приватне підприємство на державних обігах, це називається корупцією".

"Я хочу, щоб сьогодні кожна людина, яка отримає нові платіжки на комунальні послуги, знала, що вона здає гроші не НАК "Нафтогаз України", і навіть не "РосУкрЕнерго", і навіть не РАТ "Газпром", а вона здає гроші в кишені найвищих посадовців, – додала Тимошенко. – І коли люди платять ці гроші, щоб вони згадували Бойка, Кучму, Януковича як засновників цього. А Єханурова – як людину, яка зробила цю схему бездоганною".

На зауваження Бойка, що в такому разі уряду Тимошенко слід було б вжити відповідних заходів свого часу, вона нагадала: "Перше, що я зробила на посаді прем’єр-міністра: я розібралася в усіх цих документах, звільнила Вас, пане Бойко, з посади голови НАК "Нафтогаз України". Крім того, я звільнила з великим задоволенням Вашу праву руку – Вороніна, тому що це була людина, яка проводила всі ваші схеми в життя. Мій уряд зробив все, що потрібно, щоб ви не працювали, а керівник СБУ Турчинов порушив кримінальну справу щодо "РосУкрЕнерго" і доповів про цю справу Президенту країни. І потім, як тільки мене звільнили, вже наступного дня Вороніна поновили на посаді, і продовжилося все, як і було".

Звертаючись до людей, Юлія Тимошенко наголосила: "Якщо сьогодні кожна людина платить підвищені ціни за комунальні послуги – запам’ятайте назву: компанія "РосУкрЕнерго". Сьогодні влада – прем’єр-міністр Янукович, міністр палива і енергетики Бойко – може припинити співпрацю з "РосУкрЕнерго" і повернутися до старих прямих угод з Російською Федерацією, тому що ніхто ратифікацію цих угод не знімав, не було денонсації, ніхто їх не відміняв. І тільки добра воля нової влади прибере посередника. Зараз за цим стоїть велика корупція, і це безумовно загрожує національній безпеці України".



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.